Gündə bir ovuc badam - Sağlamlığınız üçün möcüzə

Gündə bir ovuc badam - Sağlamlığınız üçün möcüzəBadam prunus dulcis ağacından əldə olunan qida dəyəri yüksək çərəz olaraq tanınır.
KONKRET.azpravda.az-a istinadla xəbər verir ki, zülal, E vitamini, lif, sağlam yağlar və minerallarla zəngin olan badam müntəzəm istehlak edildikdə beyin və ürək sağlamlığını dəstəkləyir, həzm sistemini yaxşılaşdırır və dərinin parlaqlığını artırır.Ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalıdır
Tərkibindəki təkli doymamış yağlar, E vitamini və antioksidantlar sayəsində badam ürək-damar sağlamlığını qoruyur, pis xolesterolu azaldır, yaxşı xolesterolu isə artırır. Riboflavin və L-karnitin maddələri ilə beyin funksiyalarını gücləndirir.Qan şəkəri və çəkiyə nəzarət edir
Aşağı glisemik indeksə malik badam, xüsusilə tip 2 diabetli insanlarda qan şəkərinin balanslaşdırılmasına kömək olur. Tərkibindəki maqnezium insulinin fəaliyyətini gücləndirir. Həmçinin toxluq hissi verərək çəki idarəsinə dəstək olur.
Dəri, saç və göz sağlamlığına töhfə verir
Badamdakı E vitamini dərini sərbəst radikallardan qoruyur, elastikliyi artırır, qırışları azaldır. Biotin və digər qidalar saç uzanmasını sürətləndirir. Antioksidantlarla zəngin olması göz xəstəliklərinə qarşı qoruyucu rol oynayır.
Xərçəng və iltihab riskini azaldır
Antioksidantlar, lif və sağlam yağlarla zəngin olan badam xərçəngə qarşı qoruyucu təsir göstərir. Omega-3 yağ turşuları ilə iltihabı azaldır, bağırsaq sağlamlığını gücləndirir.
Gündə neçə badam yemək olar?
Mütəxəssislər gündəlik təxminən 23 ədəd, yəni 30 qram badam istehlakını tövsiyə edirlər.
Yan təsirləri nələrdir?
Badam allergiyası olan şəxslərdə qaşınma, ishal və hətta anafilaksiya riski yarada bilər. Həddindən artıq istehlak edildikdə isə yüksək kalori səbəbilə çəki artımına və bağırsaq problemlərinə yol aça bilər. Bəzi dərmanlarla da qarşılıqlı təsirlərə girə bilər.

Sağlamlıq     Baxılıb: 28   Tarix: 10 iyul 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Kimlərə yumurta yemək olmaz?

Yumurta çox faydalı qida olsa da, bəzi insanlar üçün sağlamlıq baxımından riskli ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, aşağıdakı hallarda yumurta yemək məsləhət görülmür və ya ciddi nəzarətlə qəbul edilməlidir:. Yumurt

Arıqlamaq istəyənlər bu qidalardan yesin

Mütəxəssislər toxluq hissini uzun müddət qoruyub saxlayan və aclığı azaldan qidaların siyahısını təqdim ediblər. Bu məhsullar həm sağlam qidalanma, həm də arıqlamaq istəyənlər üçün faydalı hesab olunur. -a istinadən xəbə

İtlərlə təmas uşaqları ekzema xəstəliyindən qoruya bilər - Alimlər

Uşaqların heyvanlarla, xüsusilə də itlərlə erkən təması atopik ekzemanın – dəriyə təsir edən xroniki iltihablı xəstəliyin yaranma ehtimalını azalda bilər. Bu nəticəyə Edinburq Universitetinin alimləri gəliblər. . -a istinadə

Uzunömürlü olmaq üçün ideal çəki açıqlandı

Son dövrün məlumatlarına əsasən, bədən kütlə indeksi (BKİ) insan ömrünün uzunluğunu proqnozlaşdırmaqda mühüm rol oynayır. -ə istinadən xəbər verir ki, rusiyalı mütəxəssis Olqa Romaşina "Veçernyaya Moskva" nəşrin

Pomidor göründüyü qədər "məsum" deyilmiş - Bu formada yeyiləndə təhlükəli olur

İllərdir sağlam qida kimi tanınan və xüsusilə səhər süfrələrində geniş yer alan çiy pomidorun acqarına yeyilməsi bəzi insanlarda sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlə

Bu meyvə qaraciyərin DƏRMANI imiş – MÖCÜZƏ

Son dövrlərdə təbii qidalar və sağlamlıq mövzusunda aparılan araşdırmalar bir daha sübut edib ki, təbiətin bizə təqdim etdiyi bəzi nemətlər əsl dərman rolunu oynayır. -a istinadən xəbər verir ki, onlardan biri də zoğaldır

Diyetoloq: Tərəziyə hər gün yox, həftədə bir dəfə çıxmaq daha doğrudur

Danimarkanın Orhus Universitetinin diyetoloqu Sandra Vigelene bədən çəkisinin düzgün qiymətləndirilməsi ilə bağlı vacib tövsiyə verib. Onun sözlərinə görə, çəki ölçmək üçün hər gün tərəziyə çıxmaq doğru yanaşma deyil. Əvəzində

DİQQƏT: Bu məhsulları çox yesəniz, ürək-damar və böyrək xəstəliklərinə düçar olarsınız

"Qurban bayramı ərəfəsində süfrələrin əsas qonağı olan ət yeməkləri düzgün istehlak edilmədiyi təqdirdə sağlamlıq üçün risk yarada bilər. Həkim-diyetoloqlar və qidalanma üzrə mütəxəssislər bayram günlərində balansl

Yay aylarında qida zəhərlənməsi riskləri artır: Ekspertdən vacib tövsiyələr

Yay aylarında temperaturun artması ilə qida zəhərlənmələrinin sayı da yüksəlir. Qida təhlükəsizliyi üzrə ekspert Fərid Səfərov -a verdiyi açıqlamada bildirir ki, isti hava bakteriyaların sürətlə çoxalması üçün əlverişli şərai


yeni xeberler son xeberler azerbaycan xeberleri valyuta məzənnələri havanın temperaturu sonxeber az bu gunun xeberleri haqqinda melumat