Laym yoxsa limon: Hansı daha faydalıdır?

Laym yoxsa limon: Hansı daha faydalıdır?Laym və limon görünüşcə oxşar, lakin bir neçə əsas fərqləri olan sitrus meyvələridir. Hər ikisi tərkibində bol miqdarda vitamin, mineral və antioksidant saxlayır, lakin dad, tərkib və istifadəyə görə fərqli xüsusiyyətlərə malikdir. Bu yazıda onların fərqləri və hansı vəziyyətdə daha faydalı olduğunu araşdıracağıq.
KONKRET.azlaym və limon arasında başlıca fərqləri təqdim edir:
Limon laymdan fərqli olaraq sarı rəngdə olur. Laym isə adətən tünd yaşıl rənglidir. Daha bir fərq isə dadla bağlıdır. Limon daha çox turş olduğu halda, laymda azca da olsa acılıq da hiss edilir.
Laymın faydaları:
C vitamini mənbəyi: Laym immuniteti gücləndirir, infeksiyaların qarşısını alır.
Dəri sağlamlığı: Tərkibindəki antioksidantlar dərini cavan və sağlam saxlayır.
Həzm sistemi üçün faydalıdır: Laym həzmi asanlaşdırır, mədənin turşuluğunu balanslaşdırır.
Detoks təsiri: Laym bədənin toksinlərdən təmizlənməsinə kömək edir.
Limonun faydaları:
Yüksək C vitamini tərkibi: Limon C vitamini baxımından laymdan üstündür, bu da immuniteti daha effektiv gücləndirir.
Antibakterial təsir: Limon infeksiyalara və bakteriyalara qarşı mübarizə aparır.
Alkalilik balansı: Limon, turş dadına baxmayaraq, bədəndə alkalik təsir yaradır və pH səviyyəsini balanslaşdırır.
Arıqlamağa kömək: Limonlu su metabolizmi sürətləndirir, yağ yandırılmasını dəstəkləyir.
Ürək sağlamlığı: Tərkibindəki kalium ürək funksiyalarını dəstəkləyir.
Hansı daha faydalıdır?
İmmuniteti gücləndirmək istəyirsinizsə, limon daha yaxşı seçimdir, çünki C vitamini tərkibi daha yüksəkdir.
Tropik dad və fərqli ləzzət axtarırsınızsa, laym yeməklərə və içkilərə xüsusi bir ləzzət qatır.
Dəri problemləri və ya detoks istəyirsinizsə, laym bu baxımdan daha effektivdir.
Həzm sistemini balanslaşdırmaq istəyirsinizsə, hər iki meyvə faydalıdır, lakin limon daha güclü təsir göstərə bilər.
İstifadə üsulları və tətbiqi
Limon: Çay, limonad, marinad, salatlar və xəmir yeməklərində geniş istifadə edilir.
Laym: Kokteyllər, tropik meyvə tərkibli dessertlər, Asiya və Meksika mətbəxinin marinad və souslarında daha çox istifadə olunur./yenisabah

Sağlamlıq     Baxılıb: 74   Tarix: 12 dekabr 2024
f Paylaş

Xidmetler [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Dünyada 50 yaşdan aşağı insanlarda bağırsaq xərçəngi artmaqdadır

Dünyada 50 yaşdan kiçik insanlarda bağırsaq xərçəngi diaqnozu artır. xəbər verir ki, "Lancet Oncology"də dərc olunan araşdırmaya görə, bağırsaq xərçəngi nisbətlərinin ən sürətlə artdığı ölkələr arasında Yeni Zelandiy

Qaşıq dolusu zəhər yeyirik

Professor Dr. Canan Karatay keyfiyyətsiz karbohidratlarla yüklənmiş qidaların insan sağlamlığına zəhərli təsir göstərdiyi barədə xəbərdarlıq edib. Bu cür qidaların qan şəkərini artırdığını deyən Karatay, müntəzəm olaraq sağla

Qışda yeyilən xiyar: Sağlamlıq, yoxsa risk?

Qışda təzə tərəvəzlərə olan maraq artır, amma çoxları xiyarın qış aylarında yeyilib-yeyilməməsi ilə bağlı tərəddüd edir. Bəs bu tərəvəzin soyuq fəsildə istifadəsi nə qədər faydalıdır?. qışda xiyar yeməyin insan orqanizmin

Gözlərimizi qorumağın - 10 yolu

Türkiyə Oftalmologiya Dərnəyinin prezidenti Prof. Dr. Huban Atilla bildirib ki, dünyada demək olar ki, hər kəs həyatı boyu göz sağlamlığı problemi yaşayır, lakin dünya üzrə bir milyarddan çox insanın göz sağlamlığı və y

Hər kolbasa yedikcə, ömrünüzdən 24 dəqiqə oğurlanır

Miçiqan Universitetinin alimləri insan ömrünü qısaldan qidaları müəyyən edib. KONKRET.azxəbər verir ki, bir ədəd hot-doq yemək insanın ömründən orta hesabla 36 dəqiqə alır və onu qazlı su ilə qəbul etsəniz, bu rəqəm dah

İsti otaqda yatmaq sağlamlığa zərər verir – XƏBƏRDARLIQ

Həkimlər isti otaqlarda yatmağın sağlamlıq üçün təhlükəli ola biləcəyini xəbərdar edir. xəbər verir ki, yüksək temperaturda yatmaq bədən istiliyini normadan daha çox artıraraq, yuxu keyfiyyətini poza bilər və müxtəlif sağlamlı

Qızılcaya yoluxma halı kəskin azalıb

"Qızılcaya yoluxma halı kəskin azalıb". xəbər verir ki, bunu TƏBİB-in icraçı direktoru Vüqar Qurbanov deyib. O qeyd edib ki, Səhiyyə Nazirliyi oktyabr ayından etibarən TƏBİB tabeli tibb müəssisələrini qripə qarş

İnsan ömrünü azaldan qida və içkilər - SİYAHI

Mütəxəssislər sağlamlıq üçün zərərli olan və ömrü qısaltma riski daşıyan bəzi qida və içkilərin adını açıqlayıb. Araşdırmalara görə, xüsusilə işlənmiş qidalar və yüksək şəkər tərkibli içkilər ciddi sağlamlıq problemlərin

Alimlər ürək üçün problem yaradacaq şirin qidaların adlarını açıqlayıblar

Lund Universitetinin (İsveç) alimləri müəyyən ediblər ki, az miqdarda şirniyyat şəkər tərkibli içkilərdən sui-istifadədən fərqli olaraq, ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini artırmır. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmanı


tezbazar azerbaycan xeberleri son xeberler yeni xeberler en son xeberler son xeber.az ensonxeberler zelzele