Nəyə görə koronavirusa gec və ən sonda yoluxmaq yaxşıdır? - Həkim səbəbi açıqladı

Nəyə görə koronavirusa gec və ən sonda yoluxmaq yaxşıdır? - Həkim səbəbi açıqladıNəyə görə yeni növ koronavirusa nə qədər mümkündürsə gec və sona yaxın yoluxmaq, xəstələnmək daha yaxşıdır?
Bu barədə alimlər, həkimlər maraqlı açıqlama verib və koronavirusa tutulmağın belə demək mümkünsə, ideal vaxtını və bu üstünlüyün insan üçün səbəblərini izah edib.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, insan nə qədər pandemiyanın sonuna yaxın gec xəstələnsə bir o qədər xəstəliyin yüngül formasına tutulacaq. Çünki virusun aqressivliyi kollektiv yoluxmadan sonra azalır.
Corc Meyson Universitetinin professoru Ança Baranova bildirib ki, koronavirusa görə yanaracaq immunitetin ardıyca düşmək və bunu gözləmək mənasızdır.
Çünki gec yoluxanlar və yüngül keçirənlərdə ümumiyyətlə immunitet yaranmaya bilər və ya zəif olar.
Sadəcə gec yoluxanların daha effektiv tibbi müalicə almaq şansı var. Çünki ilk başda virus yad idi, yeni öyrənilirdi, həkimlər nə edəcəklərini bilmirdilər. İndi xəstəliyin gedişi aydındır, öyrənilib. effektiv dərmanların hansı olduğu məlumdur. Əvvəldə həkimlər virusun tromv yaratmasını bilmirdilər, indi isə antirtromb müalicəyə dərhal başlanılır.
Əgər virusa nə vaxt yoluxsam yaxşıdır sualını verirsizsə, cavab yarım il sonradır. Heç olmasa 4-6 ay özünüzü yubadın.
Virus getdikcə dağınıq olur, zəifləyir, o insanla problemsiz yaşamağa alışır. Getdikcə xəstəliyi simptomsuz keçirənlərin sayı artır.
Hazırda dünyada koronavirusun ən kəskin və yoluxucu ştammı yayılır. Amma bir tərəfdən də indi koronavirus simptomsuz gedişata keçir.
Ağır xəstələr yenə olacaq, amma biz daha çox yüngül formalı xəstələr əldə edirik, bu isə kollektiv immunitetin sürətlə formalaşması deməkdir.
Qeyd edək ki. alimlər koronavirusa qarşı virus yayılmazdan öncə immuniteti olan insanlar tapıblar. Onlara paxıllıq etmək olar, həm də olmaz. Çünki onlar heç kim bu virusu bilməyəndə, müalicə zamanı əziyyətlər çəkərək, çarəsiz vəziyyətdə qalıblar.
Milli.Az /news.milli.az


Sağlamlıq     Baxılıb: 410   Tarix: 29 may 2020
f Paylaş

Xidmetler [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Yarpaq dolmasını qatıqla yeyənlərə xəbərdarlıq

Yarpaq dolmasını qatıqla yeməyin zərərləri əsasən fərdi qida həssaslığından və müəyyən tibbi hallardan asılıdır. . xəbər verir ki, sağlam insanlar üçün dolmanın qatıqla yeyilməsi zərərsizdir. Buna baxmayaraq bəzi hallar

Bu tərəvəz qış xəstəliklərindən qoruyur

Qışda salatları bəzəyən turp tərkibindəki vitaminlər, minerallar və liflə tam sağlamlıq qaynağıdır. xəbər verir ki, çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində turp yeməyin immuniteti gücləndirdiyini sübut edib. O sizi qış xəstəliklərində

Niyə 25 yaşdan sonra orqanizmdə problemlər başlayır?

25 yaşdan sonra orqanizmdə ağrılar yaranmağa başlaya bilər, çünki bədən bir sıra fiziki və bioloji dəyişikliklərdən keçir. xəbər verir ki, bu dövr, bədənin inkişaf mərhələsinin sona çatması və həyatın yeni bir fazasına keçməs

Şəkər xəstələrinin DİQQƏTİNƏ: Sığorta ilə qarşılanır

Şəkərli diabet endokrin sisteminin xəstəliyidir və el arasında şəkər xəstəliyi də adlanır. Mədəaltı vəzinin hormonu olan insulin qanda şəkərin səviyyəsini nəzarətdə saxlayır. bildirir ki, bu hormonun çatışmazlığı olduqd

Çox içmək kişilərdə keçəlliyə səbəb olur - Alimlər

Pusan ​​Milli Universitetinin apardığı araşdırmada spirt istehlakı ilə saç tökülməsi arasında əlaqə aşkar edib. xəbər verir ki, elm adamları, müntəzəm olaraq spirtli içki qəbul edən kişilərin Androgenetik alopesiyaya (AGA

Fransa və ABŞ-dan bu məhsulların idxalına qadağa

Ümumdünya Heyvan Sağlamlığı Təşkilatının (WOAH) rəsmi məlumatlarına əsasən, Fələstin, Fransa, Almaniya, ABŞ və Əlcəzairin bəzi regionlarından ət məhsullarının Azərbaycana idxalına məhdudiyyət qoyulub. xəbər verir ki, bu barəd

Buna görə mütləq balqabaq yeyin

Balqabaq həm ləzzətli, həm də sağlamlıq üçün faydalı bir qidadır. O, çoxlu vitaminlər (A, C, E) və minerallar (magneziya, dəmir, kalsium) ilə zəngindir. xəbər verir ki, Balqabaq yemək bir çox fayda təmin edir:. Göz sağlamlığı

Bakıda Monqolustan əti satılır: 13-15 manat

Artıq kafe və restoranlarda eləcə də bir çox digər yerlərdə yerli məhsullarla yanaşı, Monqolustandan gətirilən ət də təklif olunur. Qiymətinin nisbətən ucuz olması Monqolustan ətinə olan tələbatı artırır. xəbər verir ki

Yeyirəm, amma doymuram - Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu


tezbazar azerbaycan xeberleri yeni xeberler son xeberler sosial yardim cəbhədən yeni xəbərlər kriminal xeberler sonxeberler