Qripdən qorunmağın sağlam yolları - Xəstəlik sizdən gen qaçacaq

Qripdən qorunmağın sağlam yolları - Xəstəlik sizdən gen qaçacaqQrip, influenza viruslarının səbəb olduğu və xüsusən qış aylarında yayılan yoluxucu bir infeksiyadır.
KONKRET.az musavat.com-a istinadən bildirir ki, qrip əsasən burun, boğaz və bəzən ağciyərlərə təsir edir.
Qripin əlamətləri belədir:
Yüksək hərarət (tez-tez 38°C-dən yüksək)
Baş ağrısı
Əzələ və bədən ağrıları
Zəiflik və yorğunluq
Burun tutulması və axması
Boğaz ağrısı
Quru öskürək
Qripdən qorunmaq üçün isə bir neçə effektiv tədbir görə bilərsiniz.
İmmuniteti gücləndirmək: Meyvə və tərəvəzlər, xüsusən də C vitamini ilə zəngin qidalar (portağal, limon, kivi, çiyələk və s.) immuniteti gücləndirir. Sarımsaq, zəncəfil və bal da təbii olaraq immunitet artırır.
Bol maye qəbul etmək: Bədəndə nəm səviyyəsini saxlamaq üçün su, bitki çayları və təbii şirələr içmək faydalıdır. Bu, bədənin infeksiyalarla mübarizə aparmasına kömək edir.
Yetərincə yatmaq: Yaxşı yuxu bədəni viruslara qarşı daha davamlı edir. Hər gün 7-8 saat yatmaq immun sistemini gücləndirir.
Əlləri tez-tez yumaq: Viruslar tez-tez əllərdən ağıza, buruna və ya gözlərə keçə bilir. Əlləri müntəzəm olaraq sabunla yumaq və ya spirt əsaslı antiseptiklərdən istifadə etmək infeksiyadan qoruyur.
İctimai yerlərdən çəkinmək: Xüsusilə qrip mövsümündə insanların sıx olduğu yerlərdən uzaq olmaq infeksiya riskini azaldır.
Peyvənd olunmaq: Qrip peyvəndi illik olaraq qripə qarşı qoruma təmin edir və xəstələnmə ehtimalını azaldır.
Fiziki aktivlik: Mütəmadi olaraq idmanla məşğul olmaq da immunitet sistemini gücləndirir və sağlam qalmağa kömək edir.

Sağlamlıq     Baxılıb: 242   Tarix: 02 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Bu uşaqlar dərslərində pis nəticə göstərir

Sosial mediada daha çox vaxt keçirən uşaqların şifahi oxuma, yaddaş və söz ehtiyatı testlərində daha pis performans göstərdiyi üzə çıxıb. . xəbər verir ki, araşdırma 9-13 yaş arası 6554 yeniyetmənin iştirakı ilə aparılıb

Əncirə əlavə edib yeyin - Qaraciyəri təmizləyir, orqanizmi yeniləyir

Bədənini təbii yollarla təmizləmək istəyənlər üçün əncir və çörək sodası (mineral su) qarışığı son vaxtlar diqqət çəkən üsullardan biridir. Evdə asanlıqla hazırlanan bu qarışım, xüsusən də yağlı qaraciyər xəstəliyinə qarş

Bu spirtdən istifadə edənlərə XƏBƏRDARLIQ: Xərçəng yaradır...?

Avropa Kimya Agentliyi (ECHA) etanolu (etil spirti) kanserogen kimi təsnif etməyi planlaşdırır. Bu barədə "Financial Times" məlumat yayıb. Bildirilir ki, oktyabrın 10-da agentliyin işçi qruplarından biri daxil

Bu xəstəliyi olanlar hər gün nar yesin

Narın tərkibindəki güclü antioksidant birləşmələr – polifenollar, antosiyaninlər və punikalaginlər – qan damarlarını təmizləyir, pis xolesterolu (LDL) azaldır və yaxşı xolesterolu (HDL) artırır. Mütəmadi nar istehlakı aterosklerozu

Xaşdan daha təsirli şorba - Sümükləri beton kimi bərkidir

Qış aylarının sevilən ənənəvi yeməklərindən biri olan yayla şorbası, təkcə mədəni deyil, sümükləri də qoruyur. Mütəxəssislərə görə, qatıq, düyü, nanə və yumurta ilə hazırlanmış bu şorba kalsium, fosfor, zülal və probioti

Doşabla birlikdə qəbul edin, damarları açır, erkən yaşlanmanı önləyir

Türkiyənin məşhur həkimi Canan Karatay, tahinin xüsusilə doşabla birlikdə istehlak edildikdə sağlamlığa olan faydalarını vurğulayır. Onun sözlərinə görə, tahin qan dövranını tənzimləyir, damar tıxanıqlığının qarşısını alı

Qaraciyəri toksinlərdən təmizləyir - Çayın içinə 1 ədəd əlavə edin

Soyuq havalarda həm orqanizmi isidən, həm də immuniteti gücləndirən təbii möcüzələrdən biri – mixəkdir. Kiçik ölçüsünə baxmayaraq, bu ədviyyat həm xoş ətiri, həm də sağlamlığa çoxsaylı faydaları ilə seçilir. Mütəxəssislə

Şampuna yarım çay qaşığı əlavə edin - ŞOK NƏTİCƏNİ görün

Tez yağlanan saçlar bir çox insan üçün gündəlik həyatda ciddi problemə çevrilir. Köpüklənən şampunlar müvəqqəti təmizlik hissi yaratsa da, saç dərisindəki artıq sebumu tamamilə aradan qaldıra bilmir. . -a istinadən xəbə

Kartofu belə qızardın - Daha sağlam, az kalorili

Dünyanın ən məşhur qəlyanaltılarından biri olan kartof qızartması yüksək kalorili və yağlı olduğu üçün sağlamlıq riski yarada bilər. Düzgün bişirmə üsulları ilə bu dadlı yeməyi daha sağlam etmək mümkündür. -a istinadən xəbə


son xeberler yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xabarlar cəbhədən yeni xəbərlər novruz bayramı sonxeberler