Qripdən qorunmağın sağlam yolları - Xəstəlik sizdən gen qaçacaq

Qripdən qorunmağın sağlam yolları - Xəstəlik sizdən gen qaçacaqQrip, influenza viruslarının səbəb olduğu və xüsusən qış aylarında yayılan yoluxucu bir infeksiyadır.
KONKRET.az musavat.com-a istinadən bildirir ki, qrip əsasən burun, boğaz və bəzən ağciyərlərə təsir edir.
Qripin əlamətləri belədir:
Yüksək hərarət (tez-tez 38°C-dən yüksək)
Baş ağrısı
Əzələ və bədən ağrıları
Zəiflik və yorğunluq
Burun tutulması və axması
Boğaz ağrısı
Quru öskürək
Qripdən qorunmaq üçün isə bir neçə effektiv tədbir görə bilərsiniz.
İmmuniteti gücləndirmək: Meyvə və tərəvəzlər, xüsusən də C vitamini ilə zəngin qidalar (portağal, limon, kivi, çiyələk və s.) immuniteti gücləndirir. Sarımsaq, zəncəfil və bal da təbii olaraq immunitet artırır.
Bol maye qəbul etmək: Bədəndə nəm səviyyəsini saxlamaq üçün su, bitki çayları və təbii şirələr içmək faydalıdır. Bu, bədənin infeksiyalarla mübarizə aparmasına kömək edir.
Yetərincə yatmaq: Yaxşı yuxu bədəni viruslara qarşı daha davamlı edir. Hər gün 7-8 saat yatmaq immun sistemini gücləndirir.
Əlləri tez-tez yumaq: Viruslar tez-tez əllərdən ağıza, buruna və ya gözlərə keçə bilir. Əlləri müntəzəm olaraq sabunla yumaq və ya spirt əsaslı antiseptiklərdən istifadə etmək infeksiyadan qoruyur.
İctimai yerlərdən çəkinmək: Xüsusilə qrip mövsümündə insanların sıx olduğu yerlərdən uzaq olmaq infeksiya riskini azaldır.
Peyvənd olunmaq: Qrip peyvəndi illik olaraq qripə qarşı qoruma təmin edir və xəstələnmə ehtimalını azaldır.
Fiziki aktivlik: Mütəmadi olaraq idmanla məşğul olmaq da immunitet sistemini gücləndirir və sağlam qalmağa kömək edir.

Sağlamlıq     Baxılıb: 282   Tarix: 02 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Bu uşaqlar dərslərində pis nəticə göstərir

Sosial mediada daha çox vaxt keçirən uşaqların şifahi oxuma, yaddaş və söz ehtiyatı testlərində daha pis performans göstərdiyi üzə çıxıb. . xəbər verir ki, araşdırma 9-13 yaş arası 6554 yeniyetmənin iştirakı ilə aparılıb

Ən faydalı və sağlam ət hansıdır? - Cavab sizi təəccübləndirəcək

Son araşdırmalara görə fərqli ət növlərinin təsiri orqanizmin vəziyyətindən, yemək formasından və hətta porsiyanın ölçüsündən asılı olaraq dəyişir. Toyuq, mal, qoyun və balıq ətləri  hər biri özünəməxsus xüsusiyyətləri il

Əti bu temperaturda bişirin, YOXSA... 

Ölkəmizdə heyvan kəsimi məntəqələri baytar nəzarəti altında fəaliyyətlərini davam etdirir. Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin İnformasiya təminatı və innovativ həllər şöbəsindən -a verilən məlumata görə, heyvan kəsimindən əld

Kola sümükləri əridir - Həkim

Duz, şəkər, kofein və qazlı içkilər sümüklərin möhkəmliyini zəiflədərək sınıqlara səbəb ola bilər. milliaz-a istinadən xəbər verir ki, bunu rusiyalı ekspert, endokrinoloq İrina Zyatıkova bildirib. "25-30 yaşa qədər sümükləri

Sağlamlıq üçün ən faydalı ət növü - Balıq ya da toyuq deyil

Sağlam qidalanmanın əsas şərtlərindən biri zülalı düzgün mənbədən almaqdır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, xüsusilə 50 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi yavaşladığı üçün orqanizm üçün həm yüngül, həm də qidalı ət növlərin

Əncirə əlavə edib yeyin - Qaraciyəri təmizləyir, orqanizmi yeniləyir

Bədənini təbii yollarla təmizləmək istəyənlər üçün əncir və çörək sodası (mineral su) qarışığı son vaxtlar diqqət çəkən üsullardan biridir. Evdə asanlıqla hazırlanan bu qarışım, xüsusən də yağlı qaraciyər xəstəliyinə qarş

Əllərin və ayaqların rənginin dəyişməsi xəstəliyə işarədir

Əllərin və ayaqların rənginin dəyişməsi orqanizmdə ciddi problemlərin ilk əlamətlərindən biri ola bilər. Bu hal sadəcə soyuğa reaksiya kimi görünə bilsə də, bəzən qan dövranı pozğunluğu, sinir sistemi problemi və ya endokri

Görmə qabiliyyətini itirənlər bu kəşf sayəsində görə biləcəklər

Londondakı Moorfields Göz Xəstəxanasında həyata keçirilən beynəlxalq tibbi sınaq çərçivəsində görmə qabiliyyətini itirmiş bir qrup pasiyentə göz dibinə implant yerləşdirildikdən sonra onlar yenidən oxumağı və yazmağı bacarıblar

Xaşdan daha təsirli şorba - Sümükləri beton kimi bərkidir

Qış aylarının sevilən ənənəvi yeməklərindən biri olan yayla şorbası, təkcə mədəni deyil, sümükləri də qoruyur. Mütəxəssislərə görə, qatıq, düyü, nanə və yumurta ilə hazırlanmış bu şorba kalsium, fosfor, zülal və probioti


son xeberler yeni xeberler azerbaycan xeberleri xeber.az 2025 xeberler az krminal bu gun xeber.az son xeberler