"Saxlama müddəti uzun olan şirniyyatlar təhlükəlidir" - Onkoloq
Onkoloq-proktoloq Sergey Rodimov sağlamlıq üçün təhlükəsiz şirniyyat növlərini müəyyən etməyin yollarını paylaşıb.
KONKRET.az-ın məlumatına görə, o bildirib ki, dünyada şəkəri yüksək olan qidaların təhlükəsini dərk etməyən çoxlu insanlar var.
"İstehsalda yaradılan hər hansı bir qida məhsulunun tərkibində konservantlar mövcuddur, onlardan bəziləri orqanizm üçün kanserogen ola bilər", – Sergey Rodimov deyib.
O bildirib ki, tərkibində çoxlu miqdarda təmizlənmiş sadə karbohidratlar olan uzun raf ömrlü qidalar ən zərərlidir.
"Digər tərəfdən meyvə, tərəvəz, marmelad və müxtəlif ev məhsulları kimi təbii şirniyyatlar sağlamlıq üçün daha təhlükəsizdir. Raf ömrü nə qədər qısa olarsa, məhsul bir o qədər təhlükəsiz olar", – deyə Rodimov qeyd edib.
Burhan,
KONKRET.az

"Bu gün ilk dəfə Pakistan hərbçiləri də Azadlıq meydanında bizimlə bərabərdirlər" - Dövlət başçısı
Şuşada Zəfər Günü atəşfəşanlıqla qeyd olunub
Gəncədə Zəfər Günü münasibətilə konsert və atəşfəşanlıq olub
Bakıda Zəfər Günü ilə bağlı atəşfəşanlıq keçirilib
Qalmaqallı direktorun yerinə yeni TƏYİNAT
Birbank-ın dəstəyi ilə ictimai nəqliyyat sistemində yeni dövr başlayır
Azərbaycanın təklifləri Rusiyanı qane etmədi - Ceyhun Bayramov
Hərbi paradda bir sıra ölkələrin ordu rəhbərliyi iştirak edib
Türkiyə MN Bakıdakı paradla bağlı paylaşım edib
Türk iş adamları Tolqa Şahinin iddialarına cavab verdilər: 'Belə bir adam İdarə Heyətimizdə heç vaxt olmayıb
"Epizodda "qırmızı"lıq bir şey yox idi" - Rəşad Sadıqov
"Qalatasaray"ın baş məşqçisi Qurban Qurbanova mesaj göndərdi
Hidayət Heydərov İslamiadanın ikiqat qalibi olub
Azərbaycanlı atıcıdan yeni dünya rekordu
Müdafiə naziri: Pakistan və Əfqanıstan arasında danışıqlar iflasa uğrayıb