"Saxlama müddəti uzun olan şirniyyatlar təhlükəlidir" - Onkoloq
Onkoloq-proktoloq Sergey Rodimov sağlamlıq üçün təhlükəsiz şirniyyat növlərini müəyyən etməyin yollarını paylaşıb.
KONKRET.az-ın məlumatına görə, o bildirib ki, dünyada şəkəri yüksək olan qidaların təhlükəsini dərk etməyən çoxlu insanlar var.
"İstehsalda yaradılan hər hansı bir qida məhsulunun tərkibində konservantlar mövcuddur, onlardan bəziləri orqanizm üçün kanserogen ola bilər", – Sergey Rodimov deyib.
O bildirib ki, tərkibində çoxlu miqdarda təmizlənmiş sadə karbohidratlar olan uzun raf ömrlü qidalar ən zərərlidir.
"Digər tərəfdən meyvə, tərəvəz, marmelad və müxtəlif ev məhsulları kimi təbii şirniyyatlar sağlamlıq üçün daha təhlükəsizdir. Raf ömrü nə qədər qısa olarsa, məhsul bir o qədər təhlükəsiz olar", – deyə Rodimov qeyd edib.
Burhan,
KONKRET.az