Şokoladın yeni növü icad edildi
Hətta şokolad kimi şirin bir şey də sonda cansıxıcı ola bilər. Bu baxımdan İsveçrə kulinarları dünyaya şokolad üçün tamamilə yeni və daha sağlam resept təqdim etmək qərarına gəlib. Tərkibindəki kakao paxlasının payı əhəmiyyətli dərəcədə artıb, bunun sayəsində son məhsul daha faydalı və ekoloji cəhətdən təmiz olub.
KONKRET.az xəbər verir ki, ənənəvi şokolad növləri kakao paxlası, süd tozu, şəkər və digər maddələrlə diqqətlə qarışdırılmış yalnız kiçik miqdarda pulpanı özündə ehtiva edir. Onların miqdarı şokoladın yalnız nə qədər tünd olacağını müəyyən edir.
Sürix komandasının yeni resepti kakao qabığının və daxili qabığın daha yüksək nisbətini nəzərdə tutur. Ara-sıra qarışdırıldıqdan sonra şəkərin əlavə edilməsini tələb etməyən inanılmaz dərəcədə şirin bir məhsul əldə edilir.
Komponentlərin optimal nisbətinə nail olmaq üçün çoxlu təcrübələr aparılıb. İsveçrə texnoloqlarının hazırladıqları kakao jeli şirinliyinə görə ənənəvi tünd şokolada bənzəyir. Reseptdə doymuş yağların nisbəti üçdə bir azaldılıb, liflərin nisbəti isə 20% artırılıb.
Marmelad şokolad texnologiyası geniş yayılarsa, bu, kakao istehsalçılarına daha çox gəlir əldə etməyə imkan verəcək. Lakin onun mağaza rəflərinə düşməsi uzun zaman tələb edəcək.
Təsərrüfat sahibləri yeni xammalın qurudulması texnologiyalarına uyğun avadanlıqları mənimsəməli və əldə etməlidirlər. Eyni zamanda, şokoladçılar onu istehsal proseslərinə daxil etməyə başlamalıdırlar.
Günel Mikayılova,
KONKRET.az
f Paylaş
Turlar.az [newsid: 0-123300]