Bu qidaları yesəniz, 100-200 il yaşaya bilərsiniz

Bu qidaları yesəniz, 100-200 il yaşaya bilərsinizSağlam və uzun ömür hər kəsin arzusudur. Sağlam ömür sürmək isə öz əlimizdədir. Sağlam qidalanmaqla, həyat keyfiyyətini yaxşılaşdırmaqla uzun və sağlam bir ömür sürmək mümkündür. 
Güclü və dözümlü bədən, o cümlədən uzunömürlü olmaq üçün üçün bəzi qidaların gücündən istifadə edə bilərsiniz. "Journal of the American Medical Association" jurnalında dərc olunan bir araşdırmada mütəxəssislər ömrü uzadan qidaların siyahısını paylaşıblar. Tədqiqatçıların fikrincə, bu qidaları müntəzəm olaraq qəbul etmək 100-200 il yaşamağa kömək edə bilər.
KONKRET.az həmn qidaların adlarını təqdim edir:
Sarımsaq
Əsas və təbii antibiotikdir. Bədənin sağlamlığını qoruyur və immunitet sistemini gücləndirir. Xərçəngə səbəb olan maddələrin parçalanmasını dəstəkləyir. Həmçinin tərkibində immuniteti gücləndirən birləşmələr var. Sarımsağın içərisindəki kükürd bədəndəki kanserogenləri parçalayır. Araşdırmalar göstərir ki, sarımsağı müntəzəm olaraq yeyən insanların mədə xərçəngi xəstəliyi ehtimalı yeməyənlərə nisbətən 50 faiz azdır.
Yaşıl çay
Yaşıl çay sağlamlığını qorumaq və arıqlamaq istəyənlər üçün əlverişlidir. Yaşıl çay ürək-damar sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir. Yapon mətbəxində yaşıl çay çox vacibdir, qan təzyiqini tənzimləyir, immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir. Sağlamlıq probleminiz yoxdursa, gündə 1 stəkan yaşıl çay içmək məsləhətdir. Yaşıl çay həm də metabolizmanın dostudur və bağırsağı tənzimləyir. "Journal of the American Medical Association" jurnalında nəşr olunan araşdırma nəticələri də bu iddiaları təsdiqləyir. 40 mindən çox iştirakçının iştirak etdiyi bir araşdırmada gündə 3-4 stəkan yaşıl çay içənlərin ölüm riskinin 16 faiz azaldığı aşkar edilib.
Zeytun yağı
Möhtəşəm antioksidant mənbəyidir. Araşdırmalar göstərir ki, zeytun yağı antioksidant xüsusiyyətlərə malik olan fenollara malikdir. Zeytun yağı bu xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəliklərinə qarşı müqavimət qazanmağa kömək edir. Zeytun yağı həmçinin həzm sistemini tənzimləyir və qəbizlikdən qoruyur . Sağlam şəkildə kilo vermək üçün zeytun yağı yeyə və yeməklərdə istifadə edə bilərsiniz.
Zoğal
Zoğal antioksidant, antibakterial və immuniteti gücləndirən ekstraktlarla doludur. Xüsusilə qırmızı meyvələrdəki fitokimyəvi maddələr xərçəngə səbəb olan molekullarla mübarizə aparır. "Cornell" universitetinin apardığı bir araşdırmada tədqiqatçılar infraqırmızı ekstraktları insanda döş xərçəngi hüceyrələri üzərində sınaqdan keçirdilər və dörd saat ərzində xərçəng hüceyrələrinin çoxunun məhv olduğunu gördülər.
Yağlı balıqlar
Yaponlar dünyanın ən uzunömürlü xalqı kimi tanınırlar. Buna görə də onların qida tərzi hamı tərəfindən maraqlanır. Bir çox tədqiqatçılar bunu balıq tərkibində yüksək olan pəhrizlərlə əlaqələndirirlər. Qırmızı ət əvəzinə balıq yeyəndə, yalnız qırmızı ətlə əlaqəli bir çox sağlamlıq problemləri, məsələn, ürək xəstəliyi riskini azaltmırsınız, həm də yağlı balıqlar, məsələn, somon və alabalıq kimi balıqların sağlamlıq üçün bir çox fərqli faydalarını görürsünüz. Yağlı balıqlar immunitet sistemini gücləndirən A və D vitaminlərinin ən yaxşı mənbəyidir.//BAKU.WS

Sağlamlıq     Baxılıb: 113   Tarix: 22 iyul 2024
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Valerian bu hallarda zərərlidir – Həkim

"Valerian qısamüddətli istifadə üçün təhlükəsizdir, lakin bəzi insanlarda başgicəllənmə kimi yan təsirlərə səbəb ola bilər". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Health News"a Kaliforniya Universitetini

Gecə yuxuda təzyiqinizin qalxdığını necə bilməli?

Gecə saatlarında təzyiqin yüksəlməsini həkimlər gündüz artımından daha təhlükəli proses hesab edirlər. Normalda təzyiq gecələr azalmalıdır, çünki bu zaman bədən rahatlaşır. Lakin çox insanlar qan təzyiqinin yüksəldiyi gec

COVID-19 peyvəndi təhlükəli xəstəlik riskini altı dəfə artırır

Koronavirus peyvəndi ilə bağlı araşdırmalar tibb dairələrində qızğın müzakirələr yaratmağa davam edir. -ın -a istinadla xəbərinə görə, təxminən 99 milyon insanı əhatə edən son beynəlxalq araşdırma peyvənddən sonra bir sır

Alimlər ölümcül ağciyər xəstəliyinin səbəbini aşkarlayıblar

Ratqers Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblər ki, səhv yerləşən immun hüceyrələri şəbəkələri on il ərzində xəstələrin 80 %-ni öldürən ölümcül xəstəlik olan idiopatik ağciyər fibrozunun inkişafında əsas rol oynayır

Hər kəsin içdiyi bu məşhur içkinin ciddi təhlükələri var imiş

Həddindən artıq qəhvə istehlakı ürək-damar xəstəliklərinin və qan damarlarında lövhələrin əmələ gəlməsi riskini artırır. Bunu Rosbiotex Universitetinin subtropik və qida ləzzətləri texnologiyası sahəsində ekspert İrina Sulyayev

Ramazandan sonra necə qidalanmaq lazımdır?

Ramazan ayı boyu oruc tutanların orqanizm günün çox hissəsini ac-susuz qalmağa öyrəşir. Birdən-birə müxtəlif qidalar qəbul etmək bir çox orqanlara ağır təsir edir. Bir ay gündə iki dəfə qida qəbul edən orqanizmin normal rejim

Arıqlamaq istəyirsinizsə günün altında gəzin

Minnesot Universitetinin alimləri araşdırıblar ki, "Günəş vitamini" insanı arıqladır və çəkini tənzimləyir. axşam.az-a istinadla xəbər verir ki, təcrübədə iştirak edən və artıq çəkidən əziyyət çəkən 38 adama 1

Dünyada piylənmədən əziyyət çəkənlərin sayı açıqlandı

Planetdə bir milyarddan çox insan piylənmədən əziyyət çəkir. Unikal-a istinadən xəbər verir ki, ÜST-nin hesablamalarına görə, hər il 3 milyondan çox insan artıq çəki ilə bağlı problemlərdən ölür. Bu rəqəmlər artmaqda dava

ALDANMAYIN!: Təbii kərə yağını belə seçmək olar - Sarı-ağ çalarlar birlikdə hiss olunursa

Son vaxtlar Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin əməkdaşları tərəfindən həyata keçirilən monitorinqlər zamanı bir sıra kərə yağlarında uyğunsuzluqlar aşkarlanıb. Məhsulların üzərində təbii inək südündən alınmış, pasteriz


yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler xəbər cəbhədən ən son xəbər beynelxalq bank mezenne sonxeber.az