Kəsilmiş limonu soyuducuya qoymayın - Görün nə olur
Bu gün mətbəxdə ümumi səhv limonların səhv saxlanmasıdır.
KONKRET.az xəbər verir ki, limonları xüsusilə kəsdikdən sonra soyuducuda saxlamaq sağlamlıq baxımından tövsiyə edilmir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu şəkildə saxlanılan limonlar qida dəyərini itirir və potensial sağlamlıq risklərinə səbəb ola bilər.
Limon tərkibindəki yüksək C vitamini ilə tanınan bir meyvədir və orqanizmə bir çox fayda verir. Lakin limon kəsildikdən sonra tərkibindəki su buxarlanır və vitaminlər itirilir. Kəsilmiş limonları soyuducuda saxlamaq bu vitaminin itirilməsini sürətləndirir. Bundan başqa limonun kəsildikdən sonra hava ilə təması da mikroorqanizmlərin çoxalmasına səbəb ola bilər. Xüsusilə uzun müddətli saxlama zamanı bu mikroorqanizmlər limonun xarab olmasına və sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Eyni zamanda limon kəsildikdən sonra çoxlu şirə buraxırsa, bu suyu dərhal istehlak etmək daha yaxşı olar.
Yekun olaraq qeyd edək ki, limonun düzgün saxlanması onların qida dəyərini qorumaqla yanaşı, sağlamlıq üçün daha təhlükəsizdir./milliaz

Rusiya FSB Əli Kərimliyə ismarış göndəribmiş – Seymur Həzidən şok açıqlamalar
Azərbaycanda 35 yaşlı kişi öldürüldü - arvadı saxlanıldı
Naxçıvanda yanacaqdoldurma məntəqəsində kişi ürək çatışmazlığından ölüb
Ukrayna nümayəndə heyəti bu gün ABŞ-a gedir, "sülh planı"nı müzakirə ediləcək
London derbisində qalib müəyyənləşmədi
Gəncədə 1 gündə 2 bıçaqlanma hadisəsi
İCMA-nın təşəbbüsü ilə hüquq, maliyyə və biznes konsultasiyası sektoru üzrə görüş keçirilib
Polad Bülbüloğlunun oğluna yeni VƏZİFƏ VERİLDİ
Cüdoçumuz bürünc medal qazanıb - FOTO
32 yaşlı kişi tövlədə ölü tapıldı
Netanyahu prezidentdən bağışlanmasını istədi
"Ertem Şenerin İTV-yə müraciət etməsi həqiqəti əks etdirmir"
Sabahın havası meteohəssas insanlar üçün necə olacaq?
Maduro ölkəni ABŞ üçün Vyetnama çevirəcək
Vanda İran konsulluğu açılacaq