Kəsilmiş limonu soyuducuya qoymayın - Görün nə olur
Bu gün mətbəxdə ümumi səhv limonların səhv saxlanmasıdır.
KONKRET.az xəbər verir ki, limonları xüsusilə kəsdikdən sonra soyuducuda saxlamaq sağlamlıq baxımından tövsiyə edilmir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu şəkildə saxlanılan limonlar qida dəyərini itirir və potensial sağlamlıq risklərinə səbəb ola bilər.
Limon tərkibindəki yüksək C vitamini ilə tanınan bir meyvədir və orqanizmə bir çox fayda verir. Lakin limon kəsildikdən sonra tərkibindəki su buxarlanır və vitaminlər itirilir. Kəsilmiş limonları soyuducuda saxlamaq bu vitaminin itirilməsini sürətləndirir. Bundan başqa limonun kəsildikdən sonra hava ilə təması da mikroorqanizmlərin çoxalmasına səbəb ola bilər. Xüsusilə uzun müddətli saxlama zamanı bu mikroorqanizmlər limonun xarab olmasına və sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Eyni zamanda limon kəsildikdən sonra çoxlu şirə buraxırsa, bu suyu dərhal istehlak etmək daha yaxşı olar.
Yekun olaraq qeyd edək ki, limonun düzgün saxlanması onların qida dəyərini qorumaqla yanaşı, sağlamlıq üçün daha təhlükəsizdir./milliaz

Uitkoff Kremlə gəldi
İşsizlər icbari tibbi sığortaya 16 manat ödəyəcək? - Nazir məsələyə aydınlıq gətirdi
Bakıda 13 yaşlı qızın müəmmalı ölümü: Məktəblinin telefonunda gördükləri ailəni şoka saldı
Şəkiyə mediatur təşkil olunub
Gənc oğlan dəm qazından zəhərləndi
Azərbaycan YUNESKO-nun Silahlı Münaqişələr zamanı Mədəni Mülkiyyətin Qorunması üzrə Komitəsinə seçilib
Ödənişli yolda xüsusi RADARLAR: Xüsusiyyətləri AÇIQLANDI
Gürsel İsmayılzadə yeni vəzifəyə təyin olundu
Əli Kərimli partiyasını da özü ilə bərabər həbsxanaya apardı - O iki maddə
Tanınmış vəkil vəfat etdi
Mirzoyan azərbaycanlılara çağırış etdi
Mehdiyev oğlunu Patruşevlə tez-tez görüşdürürmüş - Şok foto
Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq
Əliyənnağı Hüseynov Təbrizdən geri çağırıldı
Masallıda qadın maşını AŞIRDI: Ağır qəzanın təfərrüatı