Kəsilmiş limonu soyuducuya qoymayın - Görün nə olur
Bu gün mətbəxdə ümumi səhv limonların səhv saxlanmasıdır.
KONKRET.az xəbər verir ki, limonları xüsusilə kəsdikdən sonra soyuducuda saxlamaq sağlamlıq baxımından tövsiyə edilmir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu şəkildə saxlanılan limonlar qida dəyərini itirir və potensial sağlamlıq risklərinə səbəb ola bilər.
Limon tərkibindəki yüksək C vitamini ilə tanınan bir meyvədir və orqanizmə bir çox fayda verir. Lakin limon kəsildikdən sonra tərkibindəki su buxarlanır və vitaminlər itirilir. Kəsilmiş limonları soyuducuda saxlamaq bu vitaminin itirilməsini sürətləndirir. Bundan başqa limonun kəsildikdən sonra hava ilə təması da mikroorqanizmlərin çoxalmasına səbəb ola bilər. Xüsusilə uzun müddətli saxlama zamanı bu mikroorqanizmlər limonun xarab olmasına və sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Eyni zamanda limon kəsildikdən sonra çoxlu şirə buraxırsa, bu suyu dərhal istehlak etmək daha yaxşı olar.
Yekun olaraq qeyd edək ki, limonun düzgün saxlanması onların qida dəyərini qorumaqla yanaşı, sağlamlıq üçün daha təhlükəsizdir./milliaz

Türkiyə sanksiyalara qoşulmur, bizə isə baha başa gəldi
Xırdalanda kişi evinin həyətində ölü tapıldı
Bakıda məktəbin həyətində infarktdan ölən gəncin FOTOSU
Qurban Sadıqova ağır itki - FOTO
5 milyonuncu vətəndaşımızın nakam taleyi - ARAŞDIRMA
Əli Kərimli DTX-də dindirilib - Səbəb açıqlandı
Kürdəmirdə mişar daşı ilə dolu olan yük maşını aşdı
Ələt-Astara yolunda iki maşın toqquşdu
Üç yaşlı uşaq pəncərədən yıxıldı
Zabratda yol qəzası: Sürücü öldü, iki nəfərin vəziyyəti ağırdır
Gültəkin Hacıbəyli Türkiyədə saxlanıldı
Kənd yumurtası kəskin BAHALAŞDI
Putinə yaxın rusiyalı oliqarxlar HƏRƏKƏTƏ KEÇDİ - Trampa ŞOK TƏKLİF
Bakı-Sumqayıt yolundakı avtobus zolaqları ilə bağlı YENİLİK
Azərbaycanda hava şəraitinin dəyişəcəyi ilə bağlı xəbərdarlıq edilib