Kəsilmiş limonu soyuducuya qoymayın - Görün nə olur
Bu gün mətbəxdə ümumi səhv limonların səhv saxlanmasıdır.
KONKRET.az xəbər verir ki, limonları xüsusilə kəsdikdən sonra soyuducuda saxlamaq sağlamlıq baxımından tövsiyə edilmir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu şəkildə saxlanılan limonlar qida dəyərini itirir və potensial sağlamlıq risklərinə səbəb ola bilər.
Limon tərkibindəki yüksək C vitamini ilə tanınan bir meyvədir və orqanizmə bir çox fayda verir. Lakin limon kəsildikdən sonra tərkibindəki su buxarlanır və vitaminlər itirilir. Kəsilmiş limonları soyuducuda saxlamaq bu vitaminin itirilməsini sürətləndirir. Bundan başqa limonun kəsildikdən sonra hava ilə təması da mikroorqanizmlərin çoxalmasına səbəb ola bilər. Xüsusilə uzun müddətli saxlama zamanı bu mikroorqanizmlər limonun xarab olmasına və sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Eyni zamanda limon kəsildikdən sonra çoxlu şirə buraxırsa, bu suyu dərhal istehlak etmək daha yaxşı olar.
Yekun olaraq qeyd edək ki, limonun düzgün saxlanması onların qida dəyərini qorumaqla yanaşı, sağlamlıq üçün daha təhlükəsizdir./milliaz

Ramiz Mehdiyev Əli Kərimli işbirliyi haqda yeni faktlar - AXCP ləğv ediləcək?
Gültəkin Hacıbəylinin aqibətini onlar da yaşaya bilər – Bilinməyənlər
Netanyahunun əfv tələbinə Hersoqdan cavab: "İsrailin mənafeyini nəzərə alaraq qərar verəcəyəm"
Əli Kərimlinin partiyası ləğv oluna bilərmi?
Ərdoğandan xəbərdarlıq: "Bütün prosesləri diqqətlə izləyirik"
Murat Cemcir reanimasiyaya yerləşdirildi
Horovlu kənd məktəbi fəaliyyətə başladı - FOTOLAR
Azərbaycanlı bloger robot it alıb
Səfərbərlik və Hərbi Xidmətə Çağırış üzrə Dövlət Xidmətində YENİ TƏYİNAT
Bəzi yerlərdə yağış yağır - FAKTİKİ HAVA
Ukrayna təslim olmağa hazırlaşır: Zelenski üçün yolun sonu göründü
Rusiyada azərbaycanlı saxlanıldı
Yeni nazir kollektivə təqdim olundu - FOTOLAR
Azərbaycanla Ruanda arasında təhsil sahəsində saziş təsdiqləndi
Kubada onlarla insan ağcaqanadlar vasitəsilə yayılan viruslardan ölüb