Kəsilmiş limonu soyuducuya qoymayın - Görün nə olur
Bu gün mətbəxdə ümumi səhv limonların səhv saxlanmasıdır.
KONKRET.az xəbər verir ki, limonları xüsusilə kəsdikdən sonra soyuducuda saxlamaq sağlamlıq baxımından tövsiyə edilmir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu şəkildə saxlanılan limonlar qida dəyərini itirir və potensial sağlamlıq risklərinə səbəb ola bilər.
Limon tərkibindəki yüksək C vitamini ilə tanınan bir meyvədir və orqanizmə bir çox fayda verir. Lakin limon kəsildikdən sonra tərkibindəki su buxarlanır və vitaminlər itirilir. Kəsilmiş limonları soyuducuda saxlamaq bu vitaminin itirilməsini sürətləndirir. Bundan başqa limonun kəsildikdən sonra hava ilə təması da mikroorqanizmlərin çoxalmasına səbəb ola bilər. Xüsusilə uzun müddətli saxlama zamanı bu mikroorqanizmlər limonun xarab olmasına və sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Eyni zamanda limon kəsildikdən sonra çoxlu şirə buraxırsa, bu suyu dərhal istehlak etmək daha yaxşı olar.
Yekun olaraq qeyd edək ki, limonun düzgün saxlanması onların qida dəyərini qorumaqla yanaşı, sağlamlıq üçün daha təhlükəsizdir./milliaz

"Meydan TV" işi üzrə - Məhkəmə başlayır
Məmməd İbrahimliyə ittiham irəli sürüldü
Hikmət Hacıyev İranla münasibətlərdən danışdı
Cənubi Qafqazdakı münaqişə başa çatıb - Hikmət Hacıyev
Polkovnik qəfildən dünyasını dəyişdi - FOTO
Nigeriyanın müdafiə naziri istefasından sonra öldü
Bakıda qadın bıçaqlandı - Şübhəli həyat yoldaşıdır
Bu şəxslərin pensiya yaşı 5 il azaldılır - Deputat artımdan da danışdı
Bakıda 13 yaşlı qızın müəmmalı ölümü: Məktəblinin telefonunda gördükləri ailəni şoka saldı
Şəkiyə mediatur təşkil olunub
"Azərbaycan Sənaye Sığorta" və "Qala-Həyat" Sığorta Şirkətinə məcburi göstəriş verildi
"Nar" QHT-lərlə KSM sahəsində əməkdaşlığın gücləndirilməsinə dəstək verir - FOTOLAR
AZAL-ın təyyarələrində multimedia əyləncə sistemi yeniləndi
Ödənişli yolda xüsusi RADARLAR: Xüsusiyyətləri AÇIQLANDI
Gənc oğlan dəm qazından zəhərləndi