Kəsilmiş limonu soyuducuya qoymayın - Görün nə olur
Bu gün mətbəxdə ümumi səhv limonların səhv saxlanmasıdır.
KONKRET.az xəbər verir ki, limonları xüsusilə kəsdikdən sonra soyuducuda saxlamaq sağlamlıq baxımından tövsiyə edilmir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu şəkildə saxlanılan limonlar qida dəyərini itirir və potensial sağlamlıq risklərinə səbəb ola bilər.
Limon tərkibindəki yüksək C vitamini ilə tanınan bir meyvədir və orqanizmə bir çox fayda verir. Lakin limon kəsildikdən sonra tərkibindəki su buxarlanır və vitaminlər itirilir. Kəsilmiş limonları soyuducuda saxlamaq bu vitaminin itirilməsini sürətləndirir. Bundan başqa limonun kəsildikdən sonra hava ilə təması da mikroorqanizmlərin çoxalmasına səbəb ola bilər. Xüsusilə uzun müddətli saxlama zamanı bu mikroorqanizmlər limonun xarab olmasına və sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Eyni zamanda limon kəsildikdən sonra çoxlu şirə buraxırsa, bu suyu dərhal istehlak etmək daha yaxşı olar.
Yekun olaraq qeyd edək ki, limonun düzgün saxlanması onların qida dəyərini qorumaqla yanaşı, sağlamlıq üçün daha təhlükəsizdir./milliaz

Ceyhun Bayramov Vatikan Apostol Kitabxanasında olub - FOTOLAR
TDT-yə üzv ölkələrin QHT-lərini bir araya gətirən forum geniş əməkdaşlıq imkanları açdı
Prezident fərman imzaladı
Ceyhun Bayramov Vatikanda Qallagerlə görüşdü
Həmin binanın bir bloku tamamilə çökdü
Terroru maliyyələşdirməkdə ittiham olunan şəxslərə ağır cəza verildi
Anasının öldüyünü üç gün qızından gizlətdik' - Yaşar Nurinin qızı
Məşhur aktrisanın içkisinə narkotik maddə atdılar, xəstəxanalıq oldu
Samirə Əfəndi Akif Nağını məhkəməyə verir
Türkiyədə 120 şagird qidadan zəhərləndi
Kreml Duqini meydana çıxardı – İki şərt elan edildi, region qarışdı
Ramiz Mehdiyev, Əli Kərimli və Abbas Abbasov "triuqolnik"i haqda bilinməyən gerçəklər
Fəvvarələr meydanında yanğın baş verib
Hikmət Hacıyev Niderland səfiri ilə görüşdü
Yanğında ağır xəsarət alan Ləmanın son durumu - Açıqlandı