Sağlam və uzunömürlü olmağın açarı: Qatıq, qəhvə...

Sağlam və uzunömürlü olmağın açarı: Qatıq, qəhvə...Uzun və sağlam ömrün açarı, ənənəvi olaraq hər gün ən azı beş porsiya meyvə və tərəvəz yemək, müntəzəm idmanla məşğul olmaq, balanslı qidalanma sayılıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən verdiyi xəbərə görə, hazırda alimlər hesab edir ki, ömrü uzatmaq, sağlam yaşamaq üçün ən doğru yol düzgün səhər yeməyi yeməkdir. Ömrü uzatmağın ən asan yollarından birinin isə səhər yeməyində az yağlı qatıq yemək olduğu məlum olub.
Mütəxəssislər bildirir ki, ürək sağlamlığına faydalı təsir göstərən bu dieti davamlı olaraq tətbiq etmək bədənin piylənmədən qorunmasına kömək edir. Məlum olduğu kimi piylənmə ürək-damar xəstəlikləri, diabet və bəzi xərçəng növlərinin əsas səbəbi hesab olunur. Bu səbəbdən az yağlı qatıq sağlam qidalanmaq, bu xəstəliklərdən qorunmaq üçün əla bir seçim ola bilər. Qidanın faydalarını artırmaq üçün ona qoz-fındıq və meyvələr əlavə etmək tövsiyə olunur.
Bundan başqa, alimlər hesab edir ki, sağlam qidalanmaq və ömrü uzatmaq üçün qəhvəyə də diqqət yetirmək lazımdır. Alimlər bu içkinin yüz ilədək yaşamaq şansını əhəmiyyətli dərəcədə artırdığını iddia edirlər. Onun tərkibində çoxlu sayda xəstəlikdən qoruyan yüksək miqdarda antioksidant və digər qida maddələri var. Ancaq bu, təbii qəhvə olmalıdır. Və sağlamlığa maksimum fayda verməsi üçün gündə dörd fincanla kifayətlənmək lazımdır.
Milli.Az /news.milli.az


Sağlamlıq     Baxılıb: 459   Tarix: 10 oktyabr 2020
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Bu çörəyi yeyə-yeyə arıqlaya bilərsiniz - Həm də şəkəri azaldır

Arıqlayanların çoxu ilk növbədə çörəkdən imtina edir. xəbər verir ki, bu heç də lazım deyil, çünki çörək var ki, nəinki arıqlamağa kömək edir, həm də şəkəri azaldır. Arıqlamaq istəyirsinizsə buğda çörəyini çovdar çörəyi il

Qan qrupuna görə xəstəlik riskləri açıqlandı

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxıb və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landsteyner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. KONKRET.azxəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tibb v

Azərbaycan əhalisində qanda şəkəri tənzimləyən bu element çatışmır

Xrom – insan üçün hava-su kimi lazım olan vacib fermentdir. O, metobolizm, yağ turşuları, karbohidrat, zülal və xolesterin sintezində açar rolunu oynayır. Qanda şəkərin səviyyəsini, insulinin aktivliyini tənzimləyir. . xəbə

Bu insanlara kəsmik yemək tövsiyə olunmur - Təhlükəlidir

Kəsmik faydalı və zülal, kalsium kimi qidalandırıcı maddələrlə zəngindir. Lakin bəzi insanlar üçün bu qidanın istehlakı məhdudlaşdırılmalı və ya tamamilə dayandırılmalıdır. kəsmik yeməməsi tövsiyə olunan insanları təqdi

Fransa və ABŞ-dan bu məhsulların idxalına qadağa

Ümumdünya Heyvan Sağlamlığı Təşkilatının (WOAH) rəsmi məlumatlarına əsasən, Fələstin, Fransa, Almaniya, ABŞ və Əlcəzairin bəzi regionlarından ət məhsullarının Azərbaycana idxalına məhdudiyyət qoyulub. xəbər verir ki, bu barəd

Bu qadınlar ölüm riski ilə üz-üzə - Nə etməli?

Azərbaycanda ana ölümlərinin statistikası son illərdə narahatlıq doğurur. xəbər verir ki, 2023-cü ildə hər 100 diri doğulan uşaqdan 29,3-ü ana ölümü ilə nəticələnib. Bu rəqəm, əvvəlki il olan 14,7 ilə müqayisədə iki dəf

Kərə yağı ilə bağlı FAKTLAR

Ərzaq məhsullarının qida standartlarına uyğunluğu məsələsi istənilən ölkədə mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Azərbaycan da təbii ki, istisna deyil. Məlumatlara görə, paytaxtda müştəri marketlərin birindən 2 növ kərə yağı alıb

Yeyirəm, amma doymuram - Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu

Bu qidaları ağzınıza da atmayın: Çiy yeyildikdə öldürür

Bəzi qidalar çiy istehlak edildikdə sağlamlıq riski yaradır. Çiy yumurta və bəzi göbələklərdə təhlükəli toksinlər və ya bakteriyalar ola bilər. Çiy anakardiyanın tərkibində zəhərli maddə olan urushiol var. xəbər verir ki


tezbazar yeni xeberler son xeberler azerbaycan xeberleri kriminal son.xeber en son xeberler bu gun xeberler bu qun