BDU-nun 18 tələbəsi bufetdə dönərdən zəhərləndi - ADLAR+SON DURUM

BDU-nun 18 tələbəsi bufetdə dönərdən zəhərləndi - ADLAR+SON DURUMOktyabrın 10-u saat 19 radələrində Qazax şəhəri ərazisində yerləşən Bakı Dövlət Universitetinin Qazax filialının yeməkxanasında 18 nəfər tələbənin qida zəhərlənməsi şübhəsilə xəstəxanaya müraciət etməsi faktı ilə bağlı Qazax rayon prokurorluğunda araşdırma aparılır.
KONKRET.az xəbər verir ki, bu barədə Baş Prokurorluğun Mətbuat xidmətindən bildirilib.
Qeyd olunub ki, zəhərlənmənin səbəbinin müəyyənləşdirilməsi məqsədilə prokurorluq əməkdaşları tərəfindən Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi əməkdaşlarının iştirakı ilə yeməkxanadakı qidalardan nümunələr götürülərək müvafiq ekspertizalar təyin edilib və digər zəruri prosessual hərəkətlər icra olunub. Zəhərlənmə nəticəsində xəstəxanaya müraciət etmiş 18 tələbə ambulator nəzarətə götürülməklə evlərinə buraxılıb.
***
Qazaxda 18 tələbənin zəhərləndiyi bildirilib.
KONKRET.az xəbər verir ki, Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Qazax filialının 18 tələbəsinin bufetdə dönərdən zəhərləndiyi qeyd olunub,
Zəhərləndiyi bildirilən tələbələr bunlardır:
Sabirabad rayon sakini Ö. Rüstəmov (2003-cü il), Tovuz rayon sakinləri F.Rzayeva (2007) və İ.Niyazova ( 2001), Gəncə şəhər sakini F.Süleymanova (2007), Yevlax rayon sakini F.Nəsibova (2005) Ağstafa rayon sakinləri 2000-ci il təv. Ş. Məmmədovaya, 2005-ci il təv. N. Hacıyevə, Daşkəsən rayon sakini 2005-ci il təv. C. İsrafilova, Mingəçevir şəhər sakini 2007-ci il təv. S. Əliyevaya, Şəmkir rayon sakini 2004-cü il təv. N. Əmirovaya, Beyləqan rayon sakini 2004-cü il təv. R. Mədətova, Ağcabədi rayon sakini 2005-ci il təv. M. Qasımovaya, Şamaxı rayon sakini 2003-cü il təv. N. Məlikova, Qazax şəhər sakini 2006-cı il təv. R. Məmmədliyə, Gədəbəy rayon sakini 2005-ci il təv. G. Bağırovaya, Kəlbəcər rayon sakini 2005-ci il təv. M. Şahbazova, Goranboy rayon sakinləri 2004-cü il təv. O. Cəfərova və 2005-ci il təv. A. İsgəndərovaya xəstəxanada ilkin tibbi yardım göstərildikdən sonra buraxılmışlar.
Faktla bağlı araşdırma aparılır.(report)

Sağlamlıq     Baxılıb: 174   Tarix: 11 oktyabr 2024
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Axşam yeyilən meyvə kökəldir, kartof isə xərçəngin qarşısını ala bilər

İnsan sağlamlığının əsasında düzgün qidalanma dayanır. Hətta ana bətnində olan körpənin belə inkişafı ananın qida seçimi ilə birbaşa əlaqəlidir. KONKRET.azxəbər verir ki, bunu dietoloq Ləman Süleymanova -ə açıqlamasında deyib

Enerji içkiləri bu xəstəliklərə SƏBƏB OLUR

Enerji içkiləri maddələr mübadiləsinə, sinir və ürək-damar sisteminə mənfi təsir göstərir. Onlar şəkərli diabet, piylənmə, ateroskleroz kimi xəstəliklərə səbəb ola və qocalmanı sürətləndirə bilər. -a istinadən xəbər veri

Meyvələri bu saatda yeməyin, yoxsa

Meyvələr sağlam qidalar olsa da, günün istənilən vaxtında yemək düzgün deyil. -a istinadən bildirir ki, nahar və ya şam yeməyindən bir neçə saat əvvəl meyvə qəlyanaltısı da düzgün addımdır. Amma axşam meyvə yemək səhvdir

Gündə bir qaşıq qəbul edin - Xərçəngdən qoruyur

ABŞ-də aparılan yeni tədqiqat göstərib ki, zeytun yağında olan təbii maddə xərçəng hüceyrələrini cəmi 30 dəqiqə ərzində məhv edə bilər. KONKRET. -a istinadən xəbər verir ki, zeytun yağı ilə bağlı araşdırma Rutgers Universitet

Banan qanı qatılaşdırır - Tromb yaradan qidalar

Faydalı bildiyiniz qidalar, meyvələr belə qanı qatılaşdıra bilər. Xüsusən yayda orqanizmdə susuzlaşma fonunda qan daha da qatılaşır. -a istinadən xəbər verir ki, ürək-damar cərrahı Pavel Vladimirov kartof, banan, şirniyya

Beyin qan dövranını yaxşılaşdıran dieta

Beyin dövranını yaxşılaşdıran pəhrizə əməl etdikdə, qan dövranı yaxşılaşa bilər. -a istinadən xəbər verir ki, beynəlxalq alimlər qrupunun araşdırmalarına görə, ketopəhriz beyinə qan tədarükünü əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdır

Gündə neçə qram albalı yeyə bilərik?

Albalı, vişnə mövsümü gəldi. Bəs gündə nə qədər bu giləmeyvədən yeyə bilərik?. -a istinadən xəbər verir ki, Piroqov universitetinin dosenti Olqa Tarasova bəzi xəstələrə az miqdar albalı yeməyi tövsiyə edib. "Yetkin bi

Bu bitki evin temperaturunu 4 dərəcə aşağı salır

Yay aylarında elektrik xərclərini artırmadan evi sərin saxlamaq istəyənlər üçün jasmin bitkisi təbii seçim ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, jasmin yarpaqları havadakı nəmi buxarlandıraraq ətraf mühiti təbii şəkild

Yayın sevilən meyvəsi – keyfiyyətli və şirin qovun necə seçilər?

Yay fəslinin sərinlədici və dadlı meyvəsi olan qovun yalnız ləzzəti ilə deyil, həm də tərkibindəki vitamin və minerallarla sağlamlıq üçün faydalıdır. KONKRET. -a istinadən bildirir ki, qovun düzgün seçilmədikdə, dadsız v


azerbaycan xeberleri yeni xeberler son xeberler bu gune olan xeberler xəbərlər.com cəbhədən xəbər son xabar