Qarpızı pendirlə yox, bununla yeyin - Faydaları
İsti yay günlərinin vazkeçilməz ləzzəti qarpız və ağ pendirdir.
KONKRET.az Milli.Az-a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, qarpızın çox hissəsi sudan ibarət olsa da, yüksək glisemik indeksə malik olduğu üçün qan şəkərini sürətlə artıra bilir. Bu, uzunmüddətli toxluq əvəzinə ani aclığa səbəb ola bilər.
Məhz bu səbəbdən qarpıza pendir yerinə əlavə edəcəyiniz qozun hansı təsirlər verdiyini görün.
Qarpız yüksək glisemik indeksə malik olduğundan, tək başına yeyildikdə qan şəkərini sürətlə artıra bilər. Bu, qısa müddətdə yenidən aclıq hissi yarada və balanssız qidalanmaya səbəb ola bilər.
Ancaq bu anda qoz qarpızın tamamlayıcısına çevrilir. Diyetoloqların fikrincə, qoz tərkibindəki sağlam yağlar, protein və lif sayəsində qarpızın glisemik təsirini tarazlaşdırır.
Qarpızla yeyildikdə:
Qan şəkəri daha yavaş yüksəlir,
Toxluq müddəti uzanır,
Enerji daha balanslı şəkildə ifraz olunur.
Mütəxəssislər xüsusilə yeməklər arasında 3-4 qozun qarpızla birlikdə yeyilməsinin şəkərə olan həvəsin qarşısını ala biləcəyini bildirirlər.

Cabbarovun başımızın altına qoyduğu yastıq yumşaq deyil: Devalvasiya olacaq, manat isə
Avro ucuzlaşdı, dollar və rubl isə
Leyla Əliyeva və Arzu Əliyeva bal yarmarkasında - FOTOLAR
Orqan bağışlamaq üçün valideynin icazəsinə ehtiyac yoxdur
Bakıda şagird məktəbdə döyüldü - DİN-dən açıqlama
Qazaxıstandan Ermənistana taxıl tədarükü Azərbaycan vasitəsilə həyata keçiriləcək
"Gec-tez biz öz yurdumuza qayıdacağıq" - Deputat
Rusiya XİN: Putin-Tramp görüşünün təşkili üçün şərtlər hazırda yerinə yetirilməyib
Ceyhun Bayramov Aİ-nin xüsusi nümayəndəsi ilə görüşdü
Şahbaz Şərif İlham Əliyevi təbrik edib
Gənclər Liqası: "Qarabağ" "Çelsi"yə məğlub oldu
İlham Əliyev Ərəb Koordinasiya Qrupuna daxil olan üzv qurumların rəhbər şəxslərini qəbul etdi - FOTOLAR
Bu ərazilərdə qaz olmayacaq
Hikmət Hacıyev Britaniyanın dövlət naziri ilə əlaqələrin genişləndirilməsini müzakirə edib
ICESCO-nun Baş direktoru Prezident İlham Əliyevi Zəfər Günü münasibətilə təbrik edib