Qarpızın qabığına diqqət: Bu işarə təhlükə ola bilər

Qarpızın qabığına diqqət: Bu işarə təhlükə ola bilərYay mövsümündə sevilən meyvələrdən biri olan qarpızın seçimi qədər onun təhlükəsizliyi də önəmlidir. Mütəxəssislər qarpız alarkən xüsusilə qabığındakı bəzi işarələrə diqqət etməyi tövsiyə edirlər.
KONKRET.azmilli.az-a istinadən xəbər verir ki, əgər qarpızın qabığında qeyri-adi ləkələr, çatlar, sarımtıl və ya qəhvəyi izlər varsa, bu, meyvənin pestisid və ya kimyəvi gübrələrlə həddindən artıq yetişdirildiyinə işarə ola bilər. Həmçinin, zədələnmiş və ya yumşalmış hissələr mikroorqanizmlərin inkişafı üçün əlverişli mühit yaradır və bu da zəhərlənmə riskini artırır.
Qarpız seçərkən bu sadə qaydalara əməl edin:
Qabığı parlaq və sərt olmalıdır
Aşağı hissəsindəki sarı ləkə torpaqla təmasının göstəricisidir – bu ləkənin tünd sarı olması meyvənin tam yetişdiyini göstərir
Döyüldükdə boğuq səs çıxarırsa, içi dolu və suludur
Unutmayın, düzgün seçilməmiş və gigiyenik qaydalara əməl olunmadan istifadə olunan qarpızlar sağlamlığınıza zərər verə bilər.

Sağlamlıq     Baxılıb: 175   Tarix: 11 iyul 2025
f Paylaş

Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Prostat xərçənginin necə yarandığı məlum oldu

Alimlər prostat xərçənginin inkişaf mexanizmini daha yaxşı anlamağa imkan verən mühüm kəşfə imza atıblar. Yeni araşdırmalara əsasən, bu xərçəng növünün əsas səbəblərindən biri müəyyən genetik dəyişikliklərin və hormonal balanssızlığı

Yaşıl mərcimək: Yumurtadan 10, ətdən isə 25 dəfə artıq fayda

Tərkibində yumurtaya nisbətən 10 dəfə çox protein, ətdən isə 25 dəfə çox dəmir olan yaşıl mərcimək, xüsusilə ət yeməyənlər üçün əvəzolunmaz qida hesab olunur. Bu faydalı məhsul orqanizmin zülal və dəmir ehtiyacını qarşılayır

Tibdə YENİ ERA: Xərçənglə bağlı elə bir kəşf edildi ki

Böyük Britaniyada qan analizi vasitəsilə 10 fərqli xərçəng növünü erkən mərhələdə müəyyən etməyə imkan verəcək yeni tədqiqat həyata keçirilir. "Independent" nəşrinin məlumatına görə, "Enlighten" adlı layih

Kartof qızartmalarındaki böyük təhlükə - Yeni araşdırma üzə çıxardı

British Medical Journal-da dərc olunan genişmiqyaslı araşdırma kartof qızartmasının müntəzəm istifadəsinin 2-ci tip diabet riskini artırdığını göstərib. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, həftədə üç dəfə qızardılmı

30 yaşdan yuxarı kişilərə süd, pendir olmaz

Süd məhsullarına maraq və aşırı içmək kişiləri prostat xərçənginə gətirir. KONKRET. -a istinadən xəbər verir ki, britaniyalı alimlərin yeni araşdırmasına əsasən, 30 yaşdan yuxarı kişilər tərəfindən süd məhsullarının akti

Enerji içkiləri bu xəstəliklərə SƏBƏB OLUR

Enerji içkiləri maddələr mübadiləsinə, sinir və ürək-damar sisteminə mənfi təsir göstərir. Onlar şəkərli diabet, piylənmə, ateroskleroz kimi xəstəliklərə səbəb ola və qocalmanı sürətləndirə bilər. -a istinadən xəbər veri

Kondisioner niyə bəzi insanlara pis təsir edir?

İsti havalarda kondisioner rahatlıq və sərinlik versə də, bəzi insanlar üçün xoşagəlməz təsirlərə səbəb ola bilər. -a istinadən bildirir ki, bu hallar bir neçə amillə bağlıdır. Kondisionerin yaratdığı süni hava axını nəfə

Otağa niyə girdiyinizi unudursunuzsa... - Elmi səbəbi açıqlandı

Otağa daxil olduqdan sonra niyə girdiyinizi unutmaq tanış haldırsa, narahat olmağa dəyməz. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər bunun neyroloji problem deyil, beynin normal işləmə xüsusiyyəti olduğunu bildirirlər. Böyü

Bu qidalar iştahsızlıq yaradacaq

Pəhriz saxlayarkən insanda aclıq hissi daha da çoxalır, iştaha artır. Əgər iştahanızın qarşısını alsanız, pəhriz siyahısı sizə o qədər də qorxulu gəlməyəcək. Bəzi ərzaqlar iştahı kəsir və pəhriz saxlamağı asanlaşdırır. Həmi


yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler en sonxeber son xabar son xabarlar metbuat xeberleri