Ürəyi xəstə olanların nəzərinə - Bu ətdən uzaq durun! 

Ürəyi xəstə olanların nəzərinə - Bu ətdən uzaq durun! Bəzi qidalar ürək-damar sağlamlığını artırır, digərləri isə ürək xəstəliyi riskinizi əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Ən zərərlilərdən bəziləri isə ət məhsullarıdır.
KONKRET.azmetbuat.az-a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bu ət məhsulları ürək-damar sistemi üçün təhlükəlidir:
Donuz əti
Donuz əti nə qədər dadlı olsa da, kardioloqlar onu ürək sağlamlığı üçün ən pis ətlərdən biri adlandırır. Donuz ətində doymuş yağ və natrium da yüksək miqdardadır. Bir çox mütəxəssislər ürək xəstəliyi riskinizi azaltmaq istəyirsinizsə, bu cür ətlərdən çəkinməyiniz lazım olduğu fikrini dəstəkləyirlər.
Son araşdırmalar göstərir ki, ət bağırsaqlarda bakteriyalar tərəfindən parçalandıqda, istehsal olunan metabolitlərdən biri ürək-damar və böyrək xəstəliklərinin, diabetin inkişaf riskini artıra bilər.
Kolbasa məhsulları
Bu, ətlərin ən zərərli növlərindən biridir və ümumi sağlamlığınıza, xüsusən də ürəyinizə zərər verə biləcək çoxlu əlavələr ehtiva edir. Bu məhsullar infarkt və insult da daxil olmaqla, ürək-damar xəstəlikləri riskini artıra bilən qidalar siyahısında birinci yerdədir. Hind quşu və toyuq kimi yağsız ətlər əla alternativdir.
Hot-doq
Hot-doqlar çox dadlı və məşhur yeməkdir, lakin acı həqiqət ondan ibarətdir ki, onlar ürək üçün zərərlidir və onların həddindən artıq istehlakı ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini artıra bilər. Bu qidaların tərkibində də ürək xəstəliklərinə səbəb ola biləcək doymuş yağ və natrium bol miqdardadır.
Doymuş yağ damarları daraldaraq və qan axınını məhdudlaşdıraraq, damarlarda lövhə əmələ gəlməsi riskini artırır. Natrium bədəndə mayenin tutulmasına səbəb olur ki, bu da ürəyi yormağa və qan təzyiqini artıraraq, ürək-damar ağırlaşmalarının riskini daha da artırır.

Sağlamlıq     Baxılıb: 104   Tarix: 19 avqust 2024
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Ekspertdən XƏBƏRDARLIQ: "Bu, xərçəng hüceyrələrini oyadır"

"Düzgün qidalanma deyəndə birinci yağlar, karbohidratlar, zülallar, mikroelementlər, yəni vitaminlər və minerallar yada düşür. Bu fikiri -a açıqlamasında qida məsələləri üzrə mütəxəssis Ağa Salamov səsləndirib. Ağa Salamov

Çay dəmləməyin bilinməyən faydaları var - Alimlər AÇIQLADI

Alimlər ABŞ-ın Şimal-Qərb Universitetindəki yeni araşdırmalarının nəticələrini açıqlayıb. -a istinadla xəbər verir ki, araşdırmada çay dəmləmənin suda olan ağır metalları, xüsusilə qurğuşun və kadmiumu, "əhəmiyyətl

Dubay şokoladı təhlükəli ola bilər: Yeni ARAŞDIRMA

Altı fərqli şokolad çubuğu üzərində aparılan araşdırmalar məyusedici nəticələr verib. Dubay şokoladının populyarlığı eksklüzivlik və sosial media tendensiyaları sayəsində artır, lakin müstəqil testlər keyfiyyətin həmişə yüksə

Valideynlərə XƏBƏRDARLIQ: "Uşaqlara bu peyvəndləri mütləq vurdurun, əks halda..."

"Peyvəndlərin təqvimə uyğun edilməsi məsələsi bu gün bütün dünyada qlobal məsələdir. Uzun illərdir istifadə olunan peyvəndlərin bəzilərini artıq bir çox ölkələrin, o cümlədən Azərbaycanın vətəndaşları uşaqlarına vurdurma

Çikunqunya epidemiyası: 6 mindən çox insan

Fransa hakimiyyəti Reyunyonda çikunqunya qızdırmasının geniş şəkildə yayılması ilə əlaqədar təcili tədbirlər elan edib. -a istinadən xəbər verir ki, martın son həftəsində 6 min yoluxma halı qeydə alınıb və 2024-cü ilin avqustund

Dünyada piylənmədən əziyyət çəkənlərin sayı açıqlandı

Planetdə bir milyarddan çox insan piylənmədən əziyyət çəkir. Unikal-a istinadən xəbər verir ki, ÜST-nin hesablamalarına görə, hər il 3 milyondan çox insan artıq çəki ilə bağlı problemlərdən ölür. Bu rəqəmlər artmaqda dava

Valerian bu hallarda zərərlidir – Həkim

"Valerian qısamüddətli istifadə üçün təhlükəsizdir, lakin bəzi insanlarda başgicəllənmə kimi yan təsirlərə səbəb ola bilər". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Health News"a Kaliforniya Universitetini

Civəli termometrlərin apteklərdə tapılmamasının səbəbləri

Bir sıra apteklərdə civəli termometr tapmaq mümkün deyil. Civəli termometrlərin bəzi apteklərdə tapılmamasının bir neçə səbəbi ola bilər. Ən əsas səbəb,civə tərkibli termometrlərin təhlükəsizlik riskləri yaratmasıdır. xəbə

Orucu belə açmaq təhlükəlidir – İftarda sağlamlığa zərər vuran seçim

Ramazan ayının gəlişi ilə birlikdə iftar süfrələrində qidalanma vərdişləri yenidən gündəmə gəlir. Bəzi insanlar orucu su və xurma ilə açmağı üstün tutsa da, digərləri qazlı içkilərə, xüsusilə də kolaya müraciət edirlər. Bəs


azerbaycan xeberleri son xeberler yeni xeberler dunyada son xeberler kriminal xeberler cəbhədən görüntülər novruz bayramı