Bioloq xərçəng riskini azaldan qidaların adlarını açıqladı

Bioloq xərçəng riskini azaldan qidaların adlarını açıqladı</p> 
 <p>Kərəviz, yerkökü, şüyüd və cəfəri kimi qidalar xərçəngə tutulma riskini azaltmaqla yanaşı, xəstəliyin müalicəsinə də töhfə verə bilər.
KONKRET.az xəbər verir ki, bunu bioloq-genetik, klinik psixoloq, dietoloq İrina Malçeva deyib.
"Süni intellekt qurudulmuş üzüm, yerkökü, kərəviz, yaşıl çay, portağal, brokoli, şüyüd, cəfəri kimi qidaları xərçəngin müalicəsi üçün nəzərdə tutulan bəzi dərmanlarla müqayisə edib. Məlum oldu ki, onlar müqayisəli təsir göstərə bilər. Tərkibində bir sıra fitonutrientlər olan müxtəlif tərəvəz, meyvə və giləmeyvə iltihabın səviyyəsini azalda bilər", – deyə həkim vurğulayıb.
Bioloqun sözlərinə görə, genləri "oyadan" və xəstəliklərin inkişafına təkan verən qidalar da var. "Əvvəllər belə məhsullar, məsələn, zəhərli giləmeyvə idi. İndi biz onları yemirik, amma belə zərərli qidaları əvəzləyən fast food yeyirik. Bizim genlərimiz üçün bunlar da yad məhsullardır və bizə yad olan hər şey iltihabın səviyyəsini artıran genlərin fəaliyyətini stimullaşdırır", – Malçeva əlavə edib.
Rəsmiyyə Şərifova,
KONKRET.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 203   Tarix: 23 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Sağlamlıq iksirinin resepti açıqlandı

Yerkökü şirəsinin sarıkök ilə birləşməsi və ona zəncəfillə qara bibər əlavə edilməsi iltihabı azaltmağa və immun sistemini dəstəkləməyə kömək edir. -a istinadla xəbər verir ki, bunu dietoloq və sağlam həyat tərzi menecer

Alimlər ölümcül ağciyər xəstəliyinin səbəbini aşkarlayıblar

Ratqers Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblər ki, səhv yerləşən immun hüceyrələri şəbəkələri on il ərzində xəstələrin 80 %-ni öldürən ölümcül xəstəlik olan idiopatik ağciyər fibrozunun inkişafında əsas rol oynayır

"B" vitaminlər qrupu: Nə ilə yaxşı mənimsənilir, nə zaman qəbul edilməlidir?

"B" vitaminlər qrupu maddələr mübadiləsi və sinir sisteminə vacibdir, lakin onların faydalı olması üçün düzgün qəbul qaydalarına əməl etmək lazımdır. -ın -a istinadla verdiyi məlumata görə, bu barədə rusiyalı endokrinolo

Ramazan bayramında bu qidalarla EHTİYATLI OLUN - Əks halda…

Ramazan Bayramı müddətində uzun müddət davam edən orucluqdan sonra şirin və ağır yeməklər tövsiyə edilmkr.  xəbər verir ki, türkiyəli diyetoloq Özgenaz Kazan bununla bağı xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə, orucdan sonr

Ramazandan sonra necə qidalanmaq lazımdır?

Ramazan ayı boyu oruc tutanların orqanizm günün çox hissəsini ac-susuz qalmağa öyrəşir. Birdən-birə müxtəlif qidalar qəbul etmək bir çox orqanlara ağır təsir edir. Bir ay gündə iki dəfə qida qəbul edən orqanizmin normal rejim

Apteklərdə satılan dərmanların təsiri niyə zəifdir?

Baku TV-nin "Baku Aktual" verilişinin yeni buraxılışı yayımlanıb. xəbər verir ki, verilişin budəfəki buraxılışında ölkəmizdə satılan dərman vasitələrinin qiyməti və keyfiyyəti müzakirə edilib. Azərbaycanda dərma

İmmuniteti gücləndirən möcüzə: Qırmızı kələmin faydaları

Qırmızı kələm zəngin antioksidant tərkibi və vitamin-mineral baxımından yüksək dəyəri ilə sağlam qidalanmada mühüm yer tutur. -a istinadən xəbər verir ki, sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələri qoruyan bu tərəvəz

COVID-19 peyvəndi təhlükəli xəstəlik riskini altı dəfə artırır

Koronavirus peyvəndi ilə bağlı araşdırmalar tibb dairələrində qızğın müzakirələr yaratmağa davam edir. -ın -a istinadla xəbərinə görə, təxminən 99 milyon insanı əhatə edən son beynəlxalq araşdırma peyvənddən sonra bir sır

Bu qidada donuz DNT-si aşkarlandı - RƏSMİ

İdxal olunan mal piyi partiyasında uyğunsuzluq aşkarlanıb. xəbər verir ki, bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) məlumat yayıb. Bildirilib ki, nəzarət tədbirləri çərçivəsində "Gourmeat" MMC-ni


yeni xeberler son xeberler azerbaycan xeberleri xabarlar en son xeber axsam.az xeberler sou biznes