Bu çörəyi hər gün yemək olmaz
Böyüklər, yəni yaşı 18-dən yuxarı insanlar üçün buğda çörəyinin gündəlik istehlak norması 100 qramdır.
Çörək qidalanmanın vacib elementi olaraq qalır, lakin onun ağ çeşidi ən az sağlam hesab olunur, ona görə də mütəxəssislər onu gündəlik istehlak etməyi məsləhət görmürlər.
KONKRET.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Oksana Mixaleva normalardan danışıb:
"Normativ sənədlərə əsasən, sağlam yetkinlər üçün gündəlik çörək istehlakı norması 100 q buğda və ya 150 qr çovdardır.
Yalnız qlütenə qarşı allergik reaksiya və ya dözümsüzlük halında buğda çörəyinin tam xaric edilməsi tövsiyə oluna bilər.
Həzm sisteminin patologiyaları halında onun istehlakı da azaldılmalıdır. Belə hallarda ağ çörəkdən qurudulmuş formada və minimum miqdarda istifadə məsləhətdir.
Son vaxtlar məhsula günəbaxan tumu, kətan toxumu və balqabaq toxumu kimi yağlar əlavə olunur ki, bu da onun kalorililiyini xeyli artırır.
Sağlam qidalanmaq üçün çovdar, tam taxıl, ikinci dərəcəli buğda, kəpək və çoxdənli çörək ən yaxşı hesab olunur. Ən faydalısı tam taxıl unu və çovdardan hazırlanmış çörəklərdir".

Qazaxıstandan Ermənistana taxıl tədarükü Azərbaycan vasitəsilə həyata keçiriləcək
Rusiya XİN: Putin-Tramp görüşünün təşkili üçün şərtlər hazırda yerinə yetirilməyib
İlham Əliyev Ərəb Koordinasiya Qrupuna daxil olan üzv qurumların rəhbər şəxslərini qəbul etdi - FOTOLAR
Ceyhun Bayramov Aİ-nin xüsusi nümayəndəsi ilə görüşdü
Overçuk Şahin Mustafayevə təşəkkür etdi
Tanınmış meyxanaçı sevgilisini BIÇAQLAYIB? - AÇIQLAMA
Prezident İlham Əliyev NATO nümayəndə heyətini qəbul etdi - FOTO
Hoteldə ölü tapılan vəkil bir neçə gün öncə ata olubmuş
Ordumuz NATO standartlarına uyğunlaşdırılır – Prezident
Şamaxıda qadın öldürüldü: əri saxlanıldı
Qonşu ölkədə də inflyasiya həddi yüksələcək
Müxalifət partiyaları qadağan edilməlidir - Kobaxidze
Rubl ucuzlaşdı, avro isə bahalaşdı - RƏSMİ
Ağdərədə yük maşını aşdı
Sahibə Qafarova Türkiyənin vitse- prezidenti ilə COP29-un nailiyyətlərini müzakirə edib