Nar şirəsi immunitet sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, orqanizmi möhkəmləndirir

Nar şirəsi immunitet sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, orqanizmi möhkəmləndirirYetişdiyi məkandan asılı olmayaraq nar cənnət meyvəsi, ağacı həyat ağacı, şirəsi isə sevgi içkisi adlandırılır. Növündən asılı olaraq, nar şirin və turş olur. Meyvəyə turş dad verən onun şirəsindəki limon turşusudur. Onun tərkibi şəkər və limon turşusu ilə yanaşı, vitaminlər, boyayıcı maddələr, makro və mikroelementlərlə zəngindir. Qədim zamanlarda şərqdə nar "meyvələrin şahı" sayılırdı.
Milli.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, narın ən qiymətli sortu eramızdan əvvəl qədim Yunanıstanın Karfagen vilayətində becərilsə də, onun vətəni İran hesab edilir. Onu elmi təbabətə ilk dəfə hind həkimləri gətiriblər.
Nar şirəsi yüksək vitaminli içki kimi yorğunluq, qanazlığı, bronxial astma, angina, şüalanma, sınqa xəstəliyi zamanı içilir. Bərpaedici vasitə kimi yoluxucu xəstəliklərdən, operativ müdaxilələrdən, mədə-bağırsaq pozuntularından sonra qəbul edilməsi də çox faydalıdır. Nar iştahanı yaxşılaşdırır, sidik turşulu diatezin, başağrılarının, hipertoniyanın müalicəsində istifadə edilir. Sinir sisteminin möhkəmlənməsi və oyanıqlığı azaltmaq üçün meyvənin pərdəli arakəsmələri qurudularaq çay kimi dəmlənilib içilir.
Nar şirəsini su və kök şirəsi ilə uzlaşdıraraq qəbul etmək məsləhət görülür. Ürək-damar sistemi üçün çox faydalı olan bu içki immunitet sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, orqanizmi möhkəmləndirir. Gündəlik nar şirəsi içmək və ya meyvəsini yemək mədə-bağırsaq, həzm sistemi, ürək çatışmazlığı, revmatizm və şəkər xəstəliyi zamanı faydalıdır. Diabetdən əziyyət çəkənlərin isə gülöyşə və mələs kimi turşməzə nar növlərindən istifadə etməsi məsləhət görülür.
Boğaz və ağciyər üçün çox faydalı olan nar öskürəyi kəsmək qabiliyyətinə malikdir. Dırnaq iltihabı və cərrahi yaraların müalicəsində nar tumu balla qarışdırılaraq həmin nahiyəyə tətbiq edilir. Meyvənin suyu bağırsaqları yumşaldır.
Nar şirəsi damarlarda aterosklerozun inkişafını zəiflədir. Meyvənin tərkibi qan dövranını gücləndirən antioksidantlarla çox zəngindir. Prostat vəzi xərçənginin yaranma riskini azaldır.
Milli.Az /news.milli.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 477   Tarix: 02 noyabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Gündə nə qədər gilas yemək olar?

Yay aylarında bol istehlak edilən və bir çox insanın sevimli mövsümi meyvələrindən biri olan gilas sağlamlıq baxımından bir sıra risklər daşıya bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Moskva 24" telekanalın

Kimlərə yumurta yemək olmaz?

Yumurta çox faydalı qida olsa da, bəzi insanlar üçün sağlamlıq baxımından riskli ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, aşağıdakı hallarda yumurta yemək məsləhət görülmür və ya ciddi nəzarətlə qəbul edilməlidir:. Yumurt

Əgər uşağınızda bu vitamin çatışmazlığı varsa

Mütəxəssislər D vitamini çatışmazlığı ilə bağlı xəbərdarlıq ediblər. Türkiyəli uşaq sağlamlığı və xəstəlikləri mütəxəssisi Məsud Arslan D vitamini çatışmazlığının uşaqlarda sümük problemlərinə səbəb ola biləcəyini açıqlayıb

Kişilər və qadınlarda ürəyin fərqli döyünməsinin səbəbi tapıldı

Ürəyin təbii kardiostimulyatoru olan sinoatrial düyün kişi və qadınlarda fərqli fəaliyyət göstərir. -a istinadla xəbər verir ki, yeni araşdırmalara əsasən, bu fərq ürək ritmini və aritmiya həssaslığını müəyyən edən geneti

Gündə neçə qram albalı yeyə bilərik?

Albalı, vişnə mövsümü gəldi. Bəs gündə nə qədər bu giləmeyvədən yeyə bilərik?. -a istinadən xəbər verir ki, Piroqov universitetinin dosenti Olqa Tarasova bəzi xəstələrə az miqdar albalı yeməyi tövsiyə edib. "Yetkin bi

Gecə heç bir halda yeyilməməli olan 5 MEYVƏ

Meyvələr çox faydalı olsa da, bəzilərini axşam saatlarında yemək sağlamlığa zərər verə və yuxunu poza bilər. Meyvələr şübhəsiz ki, sağlamlıq üçün vacibdir, lakin onların faydası birbaşa olaraq günün hansı saatında yeyilməsində

Cəfəriyə bənzəyir amma öldürür – Yeməyin

Bəzi yabanı bitkilər zahirən tanış görünsə də, əslində ölümcül təhlükə daşıya bilər. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər xüsusilə cəfəriyə bənzəyən, lakin zəhərli olan bitkilərlə bağlı vətəndaşları diqqətli olmağ

Alimlərdən çox ətir iyləyənlərə BƏD XƏBƏR - Təhlükəli imiş

Dünya alimləri tez-tez və uzun müddət ətir qoxularına məruz qalmağın insan sağlamlığına ciddi ziyan vura biləcəyi barədə xəbərdarlıq ediblər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, parfümlərin tərkibindəki bəzi kimyəvi maddələr hə

Beyini zombiləşdirən QİDALAR

Yağlı qidaların qəbulu beyin həcminin artmasına səbəb olur. -a istinadla xəbər verir ki, Bostondakı Harvard Tibb Məktəbinin aliımləri bir qrup laboratoriya siçanını yüksək yağlı pəhrizlə qidalandırıblar. Qeyd olunur ki, bi


yeni xeberler son xeberler azerbaycan xeberleri valyuta mezennesi sou biznes ən son xeberler sonxəbər