Soyuq aylarda bunu edənlər QRİP OLMUR - Çox sadədir

Soyuq aylarda bunu edənlər QRİP OLMUR - Çox sadədirQış aylarında soyuq havalarla birlikdə qrip və soyuqdəymə halları artmağa başlayır. İmmuniteti gücləndirmək və xəstəliklərdən qorunmaq üçün təbii vasitələrə üstünlük vermək vacibdir. Bu baxımdan, zəncəfil çayı ən effektiv vasitələrdən biri hesab olunur. Onun tərkibindəki güclü maddələr orqanizmi qorumaq və sağlamlığı dəstəkləmək üçün ideal seçimdir.
KONKRET.az xəbər verir ki, zəncəfil qədim dövrlərdən bəri tibbdə geniş istifadə olunan şəfalı bitkidir. Onun əsas faydaları aşağıdakılardır:
İmmuniteti gücləndirir –  Zəncəfilin antibakterial və antiviral xüsusiyyətləri immun sistemini dəstəkləyərək qrip və soyuqdəymə kimi xəstəliklərin qarşısını alır.
Bədəndəki iltihabı azaldır – Zəncəfil tərkibində olan gingerol adlı maddə sayəsində iltihab əleyhinə təsir göstərir və boğaz ağrısını azaldır.
Bədən temperaturunu tənzimləyir – Zəncəfil çayı bədəni isti saxlayır və soyuqdəymə zamanı rahatlama təmin edir.
Həzm sistemini dəstəkləyir – Qrip və soyuqdəymə zamanı yaranan mədə narahatlıqlarını aradan qaldırmağa kömək edir.
Bəs zəncəfil çayı necə hazırlanır?
Zəncəfil çayını hazırlamaq olduqca sadədir. Bunun üçün təzə və ya qurudulmuş zəncəfildən istifadə edə bilərsiniz:
Bir stəkan suyu qaynadın. 1-2 dilim təzə zəncəfil və ya 1 çay qaşığı qurudulmuş zəncəfil əlavə edin. Çayı 5-10 dəqiqə dəmləyin. Dadını artırmaq üçün bir qaşıq bal və ya bir neçə damcı limon suyu əlavə edə bilərsiniz.
Zəncəfilin çoxlu faydaları olsa da, bəzi hallarda istifadə edilməməlidir. Mədə turşuluğu və ya reflü problemi olanlar, qan durulaşdırıcı dərman qəbul edən şəxslər, eyni zamanda hamilə qadınlar və ya əmizdirən analar istifadə etmədən əvvəl həkimlə məsləhətləşməlidir.
Qeyd edək ki, soyuq aylarda zəncəfil çayı içərək immunitetinizi gücləndirə və qrip riskini minimuma endirə bilərsiniz. Təbii vasitələrlə sağlamlığınızı qorumaq üçün zəncəfili qida rasionunuza əlavə etmək həm faydalı, həm də rahat seçimdir. Qripdən uzaq qalmaq istəyənlər üçün zəncəfil çayı mükəmməl bir həll yoludur.//Yenisabah

Sağlamlıq     Baxılıb: 276   Tarix: 18 yanvar 2025
f Paylaş

Xidmetler [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Şəkər xəstəliyindən qoruyan PƏHRİZ

Ketogenik pəhrizə keçmək və karbohidratları məhdudlaşdırmaq diabetin qarşısını ala bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, bu Tulan Universitetinin tədqiqatçılarının gəldiyi nəticədir. Tədqiqatlar göstərir ki, yüksək karbohidratl

Kola sümükləri əridir - Həkim

Duz, şəkər, kofein və qazlı içkilər sümüklərin möhkəmliyini zəiflədərək sınıqlara səbəb ola bilər. milliaz-a istinadən xəbər verir ki, bunu rusiyalı ekspert, endokrinoloq İrina Zyatıkova bildirib. "25-30 yaşa qədər sümükləri

Bu spirtdən istifadə edənlərə XƏBƏRDARLIQ: Xərçəng yaradır...?

Avropa Kimya Agentliyi (ECHA) etanolu (etil spirti) kanserogen kimi təsnif etməyi planlaşdırır. Bu barədə "Financial Times" məlumat yayıb. Bildirilir ki, oktyabrın 10-da agentliyin işçi qruplarından biri daxil

Damarları tıxananlar bu qidalardan İMTİNA ETSİN

Aterosklerozun müalicəsi pəhrizə ciddi yanaşma tələb edir. Ateroskleroz diaqnozu qoyulmuş xəstələr doymuş yağlar, trans yağlar, şəkər və duzla zəngin qidaları pəhrizlərindən çıxarmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, kardiolo

Qəfil ürək ölümü riski yüksək insanlar kimlərdir?

Danimarkalı alimlər diabetli insanların qəfil ürək ölümü riskinin əhəmiyyətli dərəcədə artdığını aşkar ediblər. "Medicina"-ya istinadla xəbər verir ki, alimlər 2010-cu ildə Danimarkada 54.028 ölüm hadisəsini təhli

COVID-19 qayıdır: "Frankenşteyn" variantı aşkarlandı

COVID-19 pandemiyası qlobal miqyasda yenidən şiddətlənib. xəbər verir ki, bu barədə "Haber Global"a danışan türkiyəli pulmonoloq Şevket Özkaya məlumat verib. O, son həftələrdə ölkə daxilində tənəffüs yolları yoluxuc

Ən faydalı və sağlam ət hansıdır? - Cavab sizi təəccübləndirəcək

Son araşdırmalara görə fərqli ət növlərinin təsiri orqanizmin vəziyyətindən, yemək formasından və hətta porsiyanın ölçüsündən asılı olaraq dəyişir. Toyuq, mal, qoyun və balıq ətləri  hər biri özünəməxsus xüsusiyyətləri il

Sağlamlıq üçün ən faydalı ət növü - Balıq ya da toyuq deyil

Sağlam qidalanmanın əsas şərtlərindən biri zülalı düzgün mənbədən almaqdır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, xüsusilə 50 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi yavaşladığı üçün orqanizm üçün həm yüngül, həm də qidalı ət növlərin

Gündə 2 diş: Ömrü 10 il uzada bilər

Sarımsaq yemək ömrü 10 il uzada bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Anqelique Duval mütəmadi olaraq sarımsaq yeməyin insanın ömrünü 10 ilə qədər uzada biləcəyini deyib. Diyetoloq qeyd edib ki, sarımsaq yemək bağırsaqlardak


yeni xeberler son xeberler azerbaycan xeberleri bugünkü son xəbərlər cəbhədən son məlumatlar ən son xəbər cəbhədən son xeber