Soyuq şorbalar niyə təhlükəlidir?
Ovduq (atlama) və ya qazpaço kimi soyuq şorbalar isti yeməklərdən daha çox vitamin saxlayır, lakin eyni zamanda hər kəs üçün deyil.
KONKRET.azmedianews.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu bioloq İrina Lyalina deyib.
"Soyuq şorbaların tərkibində təzə tərəvəz və meyvələr var. Bunun sayəsində onlar çox miqdarda mineral və vitamin saxlayırlar. Soyuq şorbaların kalorisi azdır və susuzluğunuzu yaxşı yatırır", – ekspert bildirib.
O əlavə edib ki, çox duzlu şorbalar böyrək xəstəliyi olan insanlar üçün əks-göstərişdir. Soyuqdəymə zamanı soyuq şorbalar bədəndə əlavə stress yarada və səhhətin pisləşməsinə səbəb ola bilər. Qastrit, mədə xorası, pankreatit və digər mədə-bağırsaq xəstəlikləri olanlarda soyuq yeməklər narahatlıq yarada bilər.

Müdafiə naziri: Pakistan və Əfqanıstan arasında danışıqlar iflasa uğrayıb
Əfqanıstan səfirliyi Azərbaycan xalqını Zəfər Günü münasibətilə təbrik edib
Prezident İlham Əliyev Şahbaz Şəriflə birgə nahar etdi
Putinlə görüş üçün şərtini açıqladı
Qadın özü işləməli, qazanmalıdır
"Nar" Zəfərin 5 illiyini könüllü gənclərə özəl silsilə tədbirlərlə qeyd etdi - FOTOLAR
FETÖ hərəkətə keçdi – Ərdoğanın oğlu ilə bağlı elə bir iddia yayıldı ki…
"Referans"ın baş həkimi 32 yaşlı laborant imiş - FOTO
Rambuye rüsvayçılığı: Köçəryan niyə tualetə qaçdı? – Məmmədyarov danışır
"Qarabağ" azarkeşlərə müraciət etdi
Gəncədə 31 yaşlı qadın bıçaqlanaraq öldürüldü - Saxlanılan var
Bakıda həmkarlarını təhqir edən müəllimə ŞİDDƏTLİ TÖHMƏT verildi
Hər həftə yeni həyəcan – növbəti lüks avtomobil qalibinə təhvil verildi
Sofi Terner və Kris Martinin yeni eşqə başladığı məlum olub
Nüsrət İbrahimov: "Getdiyin ünvan məlum deyilsə, hansı yolla getməyinin heç bir mənası yoxdur