Zeytun yağını burada saxlamayın: Milyonların etdiyi səhv

Zeytun yağını burada saxlamayın: Milyonların etdiyi səhvDünyada milyonlarla insan zeytun yağını saxlayarkən ümumi səhvə yol verir ki, bu da onun xarab olmasına və dadının pisləşməsinə səbəb olur.
KONKRET.az zeytun yağının acı olmaması üçün onu düzgün saxlamağın yollarını təqdim edir:
Araşdırmaya görə, bir çox insanlar zeytun yağını asanlıqla əldə etmək üçün sobanın yanında saxlamağa üstünlük verir, lakin bura onun qorunması üçün ən pis yerlərdən biri hesab olunur. İstilik, işıq və oksigenə məruz qalma yağın oksidləşməsini sürətləndirir, onu acı edir və sağlamlıq faydalarını azaldır.
Zeytun yağını necə düzgün saxlamaq olar?
Mütəxəssislər zeytun yağını sərin, qaranlıq yerdə, məsələn, mətbəx şkafında, istilik mənbələrindən uzaqda saxlamağı tövsiyə edir. Tünd rəngli şüşə qablardan və ya metal bankalardan istifadə etmək vacibdir, çünki şəffaf plastik butulkalar məhsulu işıqdan qorumur, bu da onun xarab olmasını sürətləndirir.
Zeytun yağı niyə xarab olur?
Şüşəni açdıqdan sonra yağ oksigenə məruz qalır. Mütəxəssislər maksimum keyfiyyət və faydaları qorumaq üçün bir neçə ay açıq şüşə istifadə etməyi məsləhət görürlər.
Bəs soyuducu kömək edirmi?
Tədqiqatçılar zeytun yağının soyuducuda saxlanmasının da səhv olduğunu vurğulayırlar. Aşağı temperaturlar yağın keyfiyyətini aşağı salır./lent.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 103   Tarix: 09 yanvar 2025
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Yeni virusla bağlı MÜHÜM AÇIQLAMA

Son vaxtlar viral infeksiyaya yoluxmada kəskin artım müşahidə olunur. xəbər verir ki, bununla bağlı -a açıqlama verən professor, tibb elmləri doktoru Musa Qəniyev deyib ki, dekabr ayından başlayaraq öskürək, yüksək temperatur

Azərbaycana qrip əleyhinə vaksin gətiriləcək? - RƏSMİ

Azərbaycanda qrip əleyhinə kifayət qədər vaksin ehtiyatı olduğu üçün əlavə vaksinlərin alınması nəzərdə tutulmayıb. xəbər verir ki, bu barədə Səhiyyə Nazirliyindən bildirilib. Nazirlik əhalinin sağlamlığının qorunması v

Mineral sular üzü gözəlləşdirir

Bəzi qidaların hüceyrələri yenilədiyi və qocalmanı əhəmiyyətli dərəcədə gecikdirdiyi elmi cəhətdən sübut olunub. xəbər verir ki, bu ərzaqları müntəzəm istifadə etdikdə daha gənc və sağlam görünmək mümkündür. Kələm növləri

Mütəxəssisdən D vitamini xəbərdarlığı: Zəhərləyə bilər

D vitamini sümük və diş sağlamlığı üçün vacib olsa da, həddindən artıq istehlak edildikdə zəhərlənməyə səbəb ola bilər. e- -a istinadən xəbər verir ki, Fiziki Reabilitasiya Mütəxəssisi Dr. Hülya Yüksel, D vitamininin yalnı

Professor AÇIQLADI: Bu meyvə ağciyəri yeniləyir

Heyva, lif, antioksidant və C vitamini ilə zəngin olması səbəbindən immunitet sistemini gücləndirməkdə əhəmiyyətli rol oynayır. Xüsusilə ağciyər sağlamlığı üçün mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Ağciyər sağlamlığını dəstəkləyir:

Yeni virusla bağlı karantin olacaq? - ÜST-dən AÇIQLAMA

Macarıstanın xarici işlər və xarici iqtisadi əlaqələr naziri Peter Siyarto jurnalistlərlə söhbətində Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) baş direktoru Tedros Adhanom Qebreyesus ilə telefon danışığından bəhs edib. xəbər veri

Britaniya xəstəxanaları görünməmiş xəstə axını səbəbindən kritik vəziyyətlə üzləşib

Böyük Britaniyanın böyük xəstəxanaları qrip və digər tənəffüs yoluxucu viruslara yoluxmuş xəstələrin görünməmiş mövsümi axınının yaratdığı kritik vəziyyətlə üzləşirlər. xəbər verir ki, bu barədə "Times" qəzeti məluma

Sirkəli su ilə duş qəbul etməyin inanılmaz faydası

Sirkəli su ilə duş qəbul etmək stressi azaltmaq və bədən rahatlığını artırmaq üçün təsirli bir üsuldur. xəbər verir ki, Prof. Dr. Canan Karatay sirkəli suyun bədənə spa effekti verdiyini və bunun streslə mübarizədə əhəmiyyətl

Qırmızı şərab hər zaman ürəyə faydalı deyil

Barselona Universitetinin və Barselona Klinik Xəstəxanasının alimləri müəyyən ediblər ki, Aralıq dənizi pəhrizinə əməl etsəniz, qırmızı şərab ürək-damar xəstəlikləri riskini azalda bilər – bitki mənşəli qidalar, balıq v


tezbazar son xeberler yeni xeberler azerbaycan xeberleri ən son xəbərlər metbuat hava durumu maşın realiti şou